3 důvody, proč vyzkoušet bezlepkové dezerty

Označení „bez lepku“ může být pro mnohé matoucí…
10647

Často si ho totiž interpretujeme jako „bez chuti“ nebo „ne moc dobré“. Věřte ale, že jde o zbytečné předsudky. Dezerty bez lepku si můžete vychutnat, i když zrovna bezlepkovou dietu nemáte. Nebojte se je vyzkoušet, budete mile překvapeny. 

1. Bez lepku = bez mouky. Nemusíte být celiak a přesto vás může mouka nadýmat nebo vám po její konzumaci může být „těžko“. Dezerty, kde je klasická mouka nahrazena moukou bezlepkovou je snadno stravitelnější a značně uleví vašemu trávícímu ústrojí. Mohla bys sem prosím dát příklady bezlepkových muk – abychom čtenářky trochu navedly? 

2. Be fit. Obrovským benefitem bezlepkových dezertů je to, že po nich tolik nepřiberete. Lepek je nahrazen zdravějšími produkty. Ale nic se samozřejmě nesmí přehánět. Tisíc zdravých moučníků, ač bezlepkových, se na váze projeví. 

3. Menší výčitky po dezertu. Je vědecky dokázáno, že pokud si jídlo (dezert) vyčítáme, máme větší tendence po něm přibírat. S bezlepkovým dezertem tak velké výčitky nehrozí, takže můžete mlsat a ještě být psychicky v pohodě. A to je podle nás naprosto dokonalá kombinace, nemyslíte?

REKLAMA