Reklama

Dokonalá snídaně: Rýžový pudink s ovocem

Skvělá snídaně za pár minut...
11864

Známe to všichni. Hektické ráno, vynechaná snídaně a celý den už je pak špatně.

Na snídani bychom si měli opravdu VŽDY udělat čas a neošidit se o ni. Ne nadarmo se říká, že snídaně je základ dne. 

Co budete na rýžový pudink potřebovat? 

  • 500 ml kokosového mléka
  • 250 ml smetany ke šlehání (33%)
  • 250 ml smetany na vaření (12%)
  • 150 g jasmínové rýže
  • 1 vanilkový lusk
  • 80 g krupicového cukru + 1 lžíce navíc
  • 3 žloutky

A jak na to?

Kokosové mléko a obě smetany vlijte do hrnce, přidejte rýži, cukr a semínka i s vanilkovým luskem. Přiveďte pomalu k varu a na mírném až středním plameni vařte, dokud nebude rýže téměř měkká. Žloutky vyšlehejte se lžící cukru, vmíchejte k horké rýži a za stálého míchání vařte 3–4 minuty do zhoustnutí.

Způsob podávání je na vás. Pokud víte, že nebudete ráno stíhat, můžete si pudink připravit už večer. V opačném případě konzumujte ihned po uvaření, ještě teplý.

Rýžový pudink můžete ozdobit ovocem, posypat plátky mandlí, kokosem nebo zkrátka čímkoliv, co máte rádi. Fantazii se meze nekladou! Dobrou chuť!

 
 
sledujte nás na instagramu
Reklama
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama