Reklama

Studené letní polévky snadno a rychle

Do horkého počasí snad neexistuje lepší volba oběda!
10453

Skvěle chutnají, báječně osvěží a nezaberou vám mnoho času na přípravu. Vyzkoušejte naše tři nejoblíbenější studené polévky.

Gazpacho 

Klasická španělská polévka z jemně rozmixované zeleniny a koření je snadná, rychlá a navíc vynikající. Jak na ni? Pět velmi vyzrálých voňavých rajčat pokrájíme a jemně rozmixujeme s několika lístky bazalky. Okurku nakrájíme, osolíme a necháme chvíli ležet. Mezitím nakrájíme jednu papriku, stonek řapíkatého celeru, stroužek česneku a dvě jarní cibulky. Potom vše spolu s okurkou rozmixujeme. Přidáme k rozmixovaným rajčatům, přidáme olivový olej, zakapeme citronovou šťávou nebo vinným octem, opepříme čerstvě mletým pepřem a necháme v ledničce odležet a zchladit. Můžete přidat zeleninový vývar, španělskou variantou je také přidaný drobně nakrájený salám chorizo. 

Polévka z červené řepy 

Báječně osvěžující je kombinace chlazené červené řepy a ledového kefíru nebo kysané smetany. Na přípravu budeme potřebovat půl litru kefíru, půl sklenice nakládané červené řepy, menší salátovou okurku, sůl, kopr, cibulku, 2 - 3 vařené brambory, zakysanou smetanu. Do vychlazeného kefíru vmícháme naloženou červenou řepu, přilijeme i trochu nálevu. Přidáme jemně nakrájenou okurku a cibulku, nakonec vložíme brambory nakrájené na kostky. Na talíři ozdobíme zakysanou smetanou a jemně sekaným koprem. Část kopru se může vmíchat i přímo do polévky. Uvidíte, že si tuto netradiční chuť rychle zamilujete. 

Jahodová studená polévka 

Kdo by ji neznal a nemiloval! Chuť dětství! Příprava je velmi snadná a zvládnou ji i úplní začátečníci. Jahody rozmačkáme, zasypeme moučkovým cukrem, můžeme přidat i trochu vanilkového pro vůni, zalejeme studenou smetanou, zamícháme, ozdobíme mátou a podáváme. Delikatesa!

sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama