Reklama

4 tipy, jak grilovat zdravě a bez výčitek

Grilování k létu neodmyslitelně patří...
10422
Pokud si ovšem chcete udržet “plavkovou” postavu, dejte si pozor na následující pochoutky. Co na první pohled může vypadat neškodně, snadno napáchá velké škody. 
 
Dresinky, omáčky, dipy. Zde veliký pozor. Většina těchto kupovaných dochucovadel má v sobě mimo řady éček také spoustu tuku. Vyrobte si proto dresink svůj. Je to jednoduché a navíc se udržíte ve formě. Zkusit můžete například jogurtový dresink s limetkou a bylinkami. Jogurt smícháte s bylinkami (dle chuti), solí, pepřem, limetkovou šťávou, necháte vychladit a podáváte. Zdravé, rychlé a chutné.
 
Tučné maso. Maso na gril si vybírejte kvalitní, libové a ideálně čerstvé. Kvalitní bílkovina je základ vyváženého jídelníčku.
 
Olej. Investujte do kvalitního olivového oleje. Vydrží déle a rozdíl poznáte především v chuti. 
Tip JOY - vyzkoušejte olivový olej s příchutí citronu. Tento olej se nepoužívá k tepelným úpravám, ale k dochucení. Ať už jím dochutíte maso nebo salát, jeho chuť si zamilujete.
 
Ovoce. Grilované ovoce jako dezert je skvělá volba. Dejte si však pozor na jeho finální podobu. Pokud budete podávat například grilované jahody s čokoládou, zvolte hořkou čokoládu s vyšším obsahem kakaa. Ke grilovanému ananasu pak zvolte místo šlehačky mascarpone, které vyšperkujte limetovou kůrou.
 
Užijte si grilování a nezapomeňte, že jídlo chutná nejlépe ve společnosti lidí, které máte nejraději. Pozvěte proto rodinu a přátele a udělejte si ze společného stolování svátek.
 

 

sledujte nás na instagramu
Reklama
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama