Reklama

RECEPT: Luxusní čokoládová pěna

Za třicet minut budete mít hotovo!
10050

Máte před sebou náročný víkend a potřebujete doplnit energii? Tak vyzkoušejte náš ověřený recept s poctivou dávkou čokolády.

Ingredience

- 200 g tmavé čokolády

- 4 bílky

- 2 lžíce krupicového cukru

- 125 ml smetany ke šlehání (31%)

- 50 g másla

Postup

1. Nejdříve si připravíme vodní lázeň, ve které rozpustíme nalámanou čokoládu společně s máslem a se smetanou a vše jemně promícháme do hladkého krému. Následně necháme vzniklou směs vychladnout.

2. K bílkům přidáme cukr a vše ušleháme do tuhého sněhu.

3. Jakmile směs čokolády, smetany a másla vychladne, přimícháme k ní ušlehané bílky s cukrem a finální pěnu rozdělíme do sklenic a necháme alespoň tři hodiny uležet v lednici.

4. Pěnu můžeme podávat samotnou nebo třeba s malinami a šlehačkou.

sledujte nás na instagramu
Reklama
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama