#recept: Salát z baby špenátu a grilované ricotty

Ochutnejte salát podle michellinského šéfkuchaře!
10798

Na tomto netradičním salátku si pochutnávají hosté restaurace Ronda Locatelli v hotelu Atlantis The Palm, v Dubaji. Její michelinský šéfkuchař, Giorgio Locatelli, dříve provozoval rodinou restauraci v malé italské vesnici Cornego, jež se zakrátko stala symbolem vášně pro dobré jídlo a tradiční italskou kuchyni. Odtud byl už jen krůček k otevření pobočky v jednom z největších hotelů světa!

Co potřebujeme na jednu porci salátu:

hrst listů baby špenátu

5 čajových lžic semínek granátového jablka

8 plátků uzené ricotty

25 vlašských ořechů

800 ml šťávy z granátového jablka

200 ml olivového oleje

100 g cukru

Příprava:

Šťávu z granátových jablek necháme, společně s cukrem, pomalu zredukovat. Po vychlazení metličkou vmícháme olivový olej, sůl a pepř. Roztopíme gril a ve chvíli, kdy zůstanou už jen doutnající uhlíky, vložíme na něj plátky ricotty a ořechy umístěné na grilovacím táce. Pro ozvláštnění můžeme použít jabloňové nebo kaštanové dřevo, které sýru dodá úžasnou vůni. Sýr grilujeme dozlatova, zatímco ořechy zhruba 8 minut. Ještě horké je vložíme do plátěné utěrky a s pomocí tření odstraníme hnědou slupku. Z granátové šťávy, olivového oleje a cukru připravíme zálivku, kterou zlehka pokropíme listy baby špenátu, smíchanými s granátovými semínky. Poklademe plátky ricotty a dozdobíme vlašskými ořechy. 

Dobrou chuť!

Reklama

vanocka
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Anketa
Odpovězte na naši otázku a v příští JOY zjistíte, kolik čtenářek má stejný názor stejně jako vy!

Co vás ráno zaručeně dostane z postele?

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama