Reklama

Rychlý recept: Dokonalé osvěžující frappé

Rychlý recept: Dokonalé osvěžující frappé Rychlý recept: Dokonalé osvěžující frappé Luboš Martínek, šéfbarista českého řetězce kaváren CrossCafe, pro vás připravil návod na osvěžující frappé.
Rychlý recept: Dokonalé osvěžující frappé
{loadposition breadcrumb}

Rychlý recept: Dokonalé osvěžující frappé

Luboš Martínek, šéfbarista českého řetězce kaváren CrossCafe, pro vás připravil návod na osvěžující frappé.

Frappé je oblíbeným kávovým nápojem horkých letních dní. Vzniklo v padesátých letech v Řecku a servíruje se v užší vyšší sklenici. K přípravě frappé můžete použít speciální instantní kávu určenou pro výrobu frappé nebo také klasické espresso.

Do šejkru vložte 2 lžičky instantní kávy nebo již uvařené espresso, 2–3 kostky ledu (v případě horkého espressa to chce ledu víc) a dle libosti cukr. Místo cukru zkuste třeba vanilkový nebo karamelový sirup. Mixujte, dokud se vše nepromění v pěnu.

Frappé také můžete vylepšit půl deci plnotučného mléka. Kromě šejkru můžete použít i tyčový mixér. Obsah následně přelijte do sklenice o objemu 0,25 l, doplňte 2 kostky ledu. Je-li potřeba, dolijte ledovou vodou a lehce promíchejte. Nápoj se servíruje s brčkem.

Takže už víte, jakou dobrotu připravíte sobě nebo svému miláčkovi v prvních jarních dnech? My stoprocentně ano!

Související články:

Elizabeth Olsen: Kašlu na školu. Chci práci!
Milla Jovovich: Superstar bez hranic
Ano, či ne? Miley Cyrus s roztrhaných džínách
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama