Domácí ledová káva

Domácí ledová káva Domácí ledová káva

Připravte si ji tak, jak ji máte ráda, a přesně podle své oblíbené kavárny či stánku.

domácí, káva, vyrobená, ingredience, sladká, šlehačka, mix
{loadposition breadcrumb}

Domácí ledová káva

Připravte si ji tak, jak ji máte ráda, a přesně podle své oblíbené kavárny či stánku.

Latte se sójovým mlékem dokáže v mnohých vyvolat přímo závislost a nedovedou si bez něj ranní cestu do práce vůbec představit. Jenže taková pravidelná kávička v kelímku něco stojí a ne vždy se vám pro ni chce vyrazit. JOYonline zapátrala a poradí vám, jak uvařit kávu skoro jako z kavárny a za zlomek ceny. Protože je léto, vsadili jsme na její tolik oblíbenou ledovou verzi. Kdo by se chtěl ve vedrech ještě zahřívat? Namíchat ledový drink bohatý na kofein, cukr i další bohaté chutě snadno zvládnete. Jeho příprava zabere jen pár minut a ten požitek! Hmmm... Cítíte, jak voní?

Základem pro domácí ledový doping bude kvalitní espreso, různé polevy a sirupy a doma ušlehaná pravá šlehačka. Když vás bude honit mlsná, sáhněte jen po vanilkovém, čokoládovém nebo našem oblíbeném karamelovém toppingu. Pro milovnice ovoce existuje jahodové, banánové a skvělé je i mátové nebo mandlové aroma.

Dietářky, zavřete oči, delikátní recepty jsou tady:

Čokoládová vzpruha: 1/3 šálku čerstvého espresa, 2/3 šálku mléka, vanilkový sirup, kousky nalámané čokolády, led, čokoládová šlehačka s karamelovým toppingem navrch

Jahodový obláček: 1/3 šálku čerstvého espresa a 2/3 šálku mléka s kapkou smetany, vanilkový sirup, kousky hořké čokolády, led, šlehačka, jahodový topping a navrch jako ozdobu čerstvou jahodu

Karamelové tornádo: silnější čerstvé vychladlé espreso, karamelový sirup, led, domácí šlehačka a karamelový topping – opravdu mlsným jazýčkům doporučujeme navrch posyp z nasekaných karamelek

Postup při přípravě:

• Předem si připravte espreso z oblíbené značky kávy a nechte je vychladnout.

• Poté obsah nalijte do mixéru, kam přidáte také mléko a led a vše rozmixujete.

• Tekutý obsah vlijte do oblíbeného šálku či sklenice, dochuťte podle potřeby zvoleným sirupem a znovu zamíchejte.

• Takto připravený nápoj ozdobte šlehačkou a toppingem, případně ovocem či sladkými kousky čokolády a karamelu.

• Servírujte v silnostěnné sklenici se slámkou.

sledujte nás na instagramu
Reklama
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Anketa
Odpovězte na naši otázku a v příští JOY zjistíte, kolik čtenářek má stejný názor stejně jako vy!

Co vám zvedne náladu, když nemáte svůj den?

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama