Reklama

Cukr zabiják…

Cukr zabiják… Cukr zabiják…

…aneb co byste měla vědět o bílém cukru a ostatních sladidlech

Cukr zabiják…
{loadposition breadcrumb}

Cukr zabiják…

…aneb co byste měla vědět o bílém cukru a ostatních sladidlech

Způsobuje závislost!
Je už vědecky ověřené, že bez sladkého nelze běžně fungovat. Ačkoli si to mnozí neuvědomují, lidé jsou geneticky nastavení tak, že jim sladká jídla chutnají více. Jakmile cukr vynecháte, přijdou na řadu ‚abstinenční‘ příznaky jako deprese, nervozita nebo podrážděnost.

Mnoho podob, stejný účinek
Přestože se cukr vyrábí v mnoha variantách, jeho kalorický dopad je naprosto stejný, jako byste použila obyčejný cukr bílý. Sladidla, která jsou menší zlo: třtinový cukr, fruktóza, javorový sirup nebo ovocný sirup.

Neprospívá pleti
Kvůli konzumaci cukru dochází k poškození struktury kůže, a urychluje se tím její stárnutí. Vědci zjistili, že molekuly sacharidu ohrožují elastická vlákna v pleti i kolagen v kloubech.

Obecně je známo, že by se to s cukrem nemělo přehánět. Dokážete si ale představit, že byste jej vynechala úplně? My tedy rozhodně ne.

Související články:

Trenéři hvězd radí: 3 triky, jak zhubnout a být fit!
4 způsoby, jak nosit culík
Cheap & chic: Čtyři dostupné trendy kabelky

Reklama

Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Anketa
Odpovězte na naši otázku a v příští JOY zjistíte, kolik čtenářek má stejný názor stejně jako vy!

Jaké letní dobrodružství vás nejvíce láká?

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama