Reklama

Cupcakes & makronky – oslaďte život sobě i svému miláčkovi

Cupcakes & makronky – oslaďte život sobě i svému miláčkovi Cupcakes & makronky – oslaďte život sobě i svému miláčkovi Atmosféra francouzské cukrárny a americké kavárny může provonět i váš domov. Zkuste změnu a místo koupě cukrovinek se pusťte do pečení sama!
Cupcakes & makronky – oslaďte život sobě i svému miláčkovi
{loadposition breadcrumb}

Cupcakes & makronky – oslaďte život sobě i svému miláčkovi

Atmosféra francouzské cukrárny a americké kavárny může provonět i váš domov. Zkuste změnu a místo koupě cukrovinek se pusťte do pečení sama!

Na pečení není nic složitého, chce to jenom kapku odvahy, odměrku nadšení, šálek zkušeností, pár ingrediencí a voilà – ty nejlepší cukrovinky k čaji a kávě jsou na vašem stole. Překvapte sama sebe!

Domácí ovocné cupcakes

Kdo nemá rád ty malé roztomilé dortíky, na něž už samotný pohled vyvolává pocit svátku a euforie. Pojměte jejich výrobu jako umělecké dílo.

ruz

Ingredience

Těsto: 250 g krupicového cukru, 250 g změklého másla, 4 vejce, 350 g hladké mouky, 250 ml mléka, 2 lžičky kypřicího prášku, 1 hrnek mraženého ovoce (mohou to být jahody, maliny nebo borůvky – přidejte tam to, na co máte zrovna největší chuť)

Ovocný krém: 250 g mascarpone, 100 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce cukru, 200 g ovocného pyré (také podle vašich preferencí)

Postup

Krém: Ušlehejte smetanu. Přidejte mascarpone a promíchejte. Zamíchejte do hmoty ovocné pyré a cukr. Vše vyšlehejte. Odložte krém do ledničky.

Těsto: Vezměte si větší mísu, prošlehejte v ní máslo a cukr. Přidejte vejce a šlehejte dál. Zapracujte prosátou mouku a kypřicí prášek. Přidejte mléko a mražené ovoce. Až bude směs hotová, začněte plnit papírové košíčky. Neplňte je až po okraj. Dejte košíčky na plech a vložte na 15–20 minut do trouby předehřáté na 160 °C.

Až cupcakes vychladnou, ozdobte je ovocným krémem. Dále k ozdobě můžete použít nastrouhanou čokoládu, marcipán, kandované ovoce, cukrové perličky a třpytky.

Kouzelné makronky s pistáciovým krémem

Valentýn je za dveřmi. Provoňte si domov sladkostí Francie a upečte romantickou tečku ke svátku všech zamilovaných.

zel

Ingredience

Směs na makronky (cca 12 kusů): 55 g rozemletých mandlí nebo mandlové mouky, 100 g moučkového cukru, 20 g cukru krupice, 45 g bílků pokojové teploty, na obarvení – zelené umělé barvivo (při volbě jiné barvy můžete použít také kakao nebo pár kapek ovocné šťávy – borůvky, maliny)

Krém: 100 g bílé čokolády, 100 g smetany, 20 g pistáciové pasty (20 g mandlového sirupu rozmixovaného se 30 g loupaných pistácií; přebývající část si můžete nechat na příště)

Postup

Těsto: V mixéru promixujte rozemleté mandle a moučkový cukr. Směs musí být co nejjemnější. Z bílků vyšlehejte sníh. Pomalu začněte přidávat cukr a šlehejte dál do pevné konzistence. Do mísy s vyšlehanou hmotou začněte přisypávat rozmixované mandle. Přidávejte po částech a jemně míchejte gumovou stěrkou. Přikápněte barvivo. Těsto má být vláčné a stékat, ale ne kapat. Pokryjte plech pečicím papírem. Na něj můžete předkreslit tvar budoucích makronek o průměru cca 3 cm s přibližně 2cm odstupem. Jemně krouživými pohyby lžičky vyplňte předkreslený tvar hotovým těstem. Bouchněte několikrát plechem o stůl, aby se z těsta uvolnil vzduch, a nechte makronky odstát, dokud povrch neztuhne. Mezitím předehřejte troubu na 150 °C. Pečte makronky 13 až 18 minut. Nesmějí začít praskat, tak na ně raději celou dobu dávejte pozor. Makronky sundejte z plechu, až vychladnou.

Krém: V kastrolku prohřejte smetanu s pistáciovým krémem. Postupně pak hmotu přidávejte k nasekané čokoládě. Opatrně míchejte, krém musí být hladký. Pak ho nechte vychladnout.

sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama