Reklama

Pomerančová panna cotta s malinovým coulis

Pomerančová panna cotta s malinovým coulis Pomerančová panna cotta s malinovým coulis Mňam!
Pomerančová panna cotta s malinovým coulis
{loadposition breadcrumb}

Pomerančová panna cotta s malinovým coulis

Mňam!

Víkendové menu je prostě vždycky tak nějak speciální, a proto jsme se rozhodli připravit si dokonalý lehký dezert s nádechem sezónních ingrediencí. A jaké to jsou?

Co budeme potřebovat:

- 4 pomeranče

- 1 l smetany 33%

- 6 plátků želatiny

- 100 g cukru krupice

- 300 g malin

- 50 g cukru krupice

A nakonec samozřejmě víno!

200 ml červeného vína s ovocným aroma se snadno řekne, ale nejsme odborníci, a tak jsme se zeptali přímo našeho sommeliera. Ten doporučuje Frankovku nebo Svatovařinecké! 

No a dále?

Plátkovou želatinu rozpustíme ve 100 ml studené vody. Šťávu z pomerančů smícháme s cukrem a zredukujeme na sirup. Smetanu necháme projít varem, necháme na patnáct minut vystydnout, přidáme pomerančový sirup, nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče, želatinu a zbylý cukr. Smícháme, vlijeme do silikonových forem a necháme 24 hodin tuhnout v chladu. Maliny, cukr a červené víno svaříme na 300 ml objemu. Rozmixujeme a přecedíme přes jemné sítko.

Pokud nemáte silikonové formičky, ze kterých dezert vyklopíte na talíř, vsaďte na podávání ve skle!

text_copy_copy

No a je hotovo!

Protože ale panna cottu připravujeme na zítřejší posezení s přáteli, nutností je vybrat i správný nápoj. Na řadu přišla tedy opět rada sommeliera Tomáše Brůhy, který přímo pro nás vybral TADY!

Dobrou chuť a na zdraví!

 

Související články:

6 e-shopů, které byste neměli minout
SLIM & FIT: 5 potravin, které nesmí chybět ve vašem jídelníčku
6 lží všech shopaholiků
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama