Reklama

Recept: Jarní závitky se zázvorovou omáčkou

Recept: Jarní závitky se zázvorovou omáčkou Recept: Jarní závitky se zázvorovou omáčkou Mňam!
Recept: Jarní závitky se zázvorovou omáčkou
{loadposition breadcrumb}

Recept: Jarní závitky se zázvorovou omáčkou

Mňam!

Vaření je skvělá zábava, ale ten dlouhý proces vymýšlení ideálního receptu, nákupy a shánění všech surovin nás občas prostě odradí a tak místo složitějšího receptu nakonec stejně skončíme u osvědčené klasiky. S novou službou nataliri.cz jsme se ale rozhodly jít výzvám vstříc. Na webu si totiž stačí objednat jeden ze dvou balíčků Apetit nebo Gurmán, který obsahuje vše, co budete na večeři pro dva potřebovat. Domů se k vám totiž dostanou přesně odvážené suroviny pro 2 na 3 recepty s podrobným receptem a fototutorialem. Stačí už jen míchat, vařit, smažit... Zkrátka postupovat podle instrukcí!

My jsme si podle nataliri.cz vyzkoušely třeba jeden z nejoblíbenějších vietnamských předkrmů. Ale rozhodně to u něj nekončí. Nabízené recepty se totiž mění v nabídce každý týden a my už se těšíme na další novinky.

Ale teď už jarní závitky. Zamilujete si je!

- rýžový papír 8 ks

- cibule 60 g

- bílé zelí 60 g

- mrkev 60 g

- cuketa 60g

- zázvor 40 g

- med 3 lžíce

- česnek 3 stroužky

- sójová omáčka 50 ml

- koriandr 10 g

- chilli paprička 1 ks

- slunečnicový olej, sůl, mletý pepř

Začínáme!

Startujeme s přípravou zeleniny. Cibuli, chilli papričku i zázvor nakrájíme na jemno, bílé zelí a cuketu potom na tenké plátky. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubé straně struhadla. Koriandr opláchneme a nakrájíme na cca 0,5 cm velké kousky. 

Snimek_obrazovky_2015-04-06_v_15.14.41

Vezmeme si pánev s vyšším okrajem, přidáme 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje, který necháme na vysokém plameni rozpálit. Následně plamen stáhneme na střední a cibuli krátce opečeme, cca 1 minutu. Přidáme nastrouhanou mrkev, cuketu, bílé zelí. Směs podle chuti osolíme a opepříme, přidáme polovinu z celkového množství chilli papričky (množství volte dle chuti) a necháme mírně zchladnout.

Rýžový papír namočíme do misky s teplou vodou a necháme jej změknout, obvykle to trvá 2 minuty. Pak papír přeneseme na plátěnou utěrku, na každé kolo dáme část směsi.

Každý papír se směsí stočíme do závitku a konce promáčkněme směrem dovnitř, tím závitek uzavřeme a zabráníme jeho rozbalení. Do kastrůlku nalijeme cca 0,5 litru slunečnicového oleje, který rozpálíme na nejvyšším plameni. Na nejvyšším plameni smažíme závitky cca 2 minuty z každé strany.

Snimek_obrazovky_2015-04-06_v_15.15.02

A můžeme jít na omáčku! Na středním plameni po dobu jedné minuty lehce opečeme česnek se zbytkem chilli papričky a zázvorem. Přidáme med, koriandr, limetkovou šťávu a sójovou omáčku. Vše dohromady vaříme asi 10 minut, aby se nám uvolnily všechny chutě. 

A máme hotovo!

Snimek_obrazovky_2015-04-06_v_15.15.22

sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama