Reklama

Avokádo menu! Recepty od předkrmu k dezertu

Avokádo menu! Recepty od předkrmu k dezertu Avokádo menu! Recepty od předkrmu k dezertu Láska na první ochutnání!
Avokádo menu! Recepty od předkrmu k dezertu
{loadposition breadcrumb}

Avokádo menu! Recepty od předkrmu k dezertu

Láska na první ochutnání!

Avokádo je bomba pro naše zdraví. Pomáhá při snižování nadváhy, zmírňuje menstruační bolesti, podporuje soustředění a je skvělým zdrojem bílkovin, pro tyhle skvělé účinky je označováno jako superfood. Obsahuje širokou škálu vitamínu H, B3 a B5 i minerálních látek například mědi a draslíku, navíc snižuje krevní tlak.

Nemusíte se ho bát pro vysoký obsah tuků. Jednak jsou to tuky zdravé, které tělo velmi rychle spaluje, a taky se jím dříve nasytíte. Nehledě na to, že obsahuje pouhé 2g čistých sacharidů na 100g avokáda.

Avokádo je univerzální surovina, protože se se dá skvěle využít k přípravě velkého množství pokrmů. Nebojte se s ním experimentovat ve studené i teplé kuchyni a přidávejte ho do sladkých i slaných jídel. Inspiraci hledejte v mexické nebo asijské kuchyni, kde je využíváno nejčastěji.

Tak co zařadíte tohle super ovoce do svého jídelníčku? Mrkněte na naše avokádové menu a inspirujte se.

Předkrm: Okurka s avokádem a sýrem feta

na 2 porce budeme potřebovat:

2 salátové okurky

2 zralá avokáda

2 lžičky limetkové šťávy

½  šálku jemně nasekané čerstvé máty

sýr feta

olivový olej

Okurky nakrájejte na kostičky a dejte je cedníku. Nakrájené okurky posypte solí a nechce 30 minut v klidu, aby vypustily co nejvíce vody. Mezitím si oloupejte avokáda a promíchejte je se šťávou z limetky. Omytou mátu nesekejte a společně s avokádovou směsí ji přidejte k nakrájené okurce. Vše smíchejte se sýrem feta a můžete ihned podávat.

avocado-salad_Koprovat_Koprovat

Polévka: studená avokádová

na 6 porcí budeme potřebovat:

4 avokáda

1,5 litru kuřecího vývaru

½ šálku mléka

2  šalotky

½ lžičky pepřové omáčky

1 zakysaná smetana

Všechny ingredience kromě zakysané smetany vložte do mixéru a mixujte do hladka. Rozmixovanou směs nechte hodinu odpočinout v lednici. Při servírování polévku ozdobte lžičkou zakysané smetany.

polevka-2

Hlavní jídlo: Tostados

na 4 porce budete potřebovat:

1 avokádo

4 celozrnné tortilly

450g kuřecích stehen

2 lžíce oleje

2 lžíce šťávy z limetky

300g černých fazolí               

kmín

koriandr

římský salát

salsa

Troubu předehřeje na 200°C, vložte do ní tortilly a pečte 8 minut. Mezitím si nakrájejte kuře a smíchejte ho s kmínem a zprudka orestujte. Avokádo nakrájejte na plátky a smíchejte se šťávou z limetky, fazolemi, kmínem a koriandrem. Směs smíchejte s uvařeným kuřecím masem a podávejte v tortille se salsou. 

large_Koprovat

Dezert: Avokádovo čokoládová pěna

na 4 porce budeme potřebovat:

2 zralá avokáda

90g agávového sirupu

40g kaka

2 lžíce mandlového mléka

½ lžičky mandlového extraktu

Obě avokáda rozkrojte na polovinu, odstraňte z něj pecku i slupku, dužinu dejte do mixéru.  K dužině přidejte mandlové mléko, kakao, agávový sirup a mandlový extrakt. Všechny ingredience mixujte dohladka. Dezert nechte alespoň 30 minut odpočinout v chladu a můžete podávat. 

choco-

Související články:

Musíte ochutnat: Malinový dortík
Smoothies hýbou světem: 3 recepty, které si zamilujete
7 potravin pro ploché bříško
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama