Reklama

Musíte ochutnat: Jahodový dezert inspirovaný řeckou kuchyní

Musíte ochutnat: Jahodový dezert inspirovaný řeckou kuchyní Musíte ochutnat: Jahodový dezert inspirovaný řeckou kuchyní Láska v jediném soustu! Přísaháme...
Musíte ochutnat: Jahodový dezert inspirovaný řeckou kuchyní
{loadposition breadcrumb}

Musíte ochutnat: Jahodový dezert inspirovaný řeckou kuchyní

Láska v jediném soustu! Přísaháme...

Co budeme potřebovat:

- 100 g másla

- 100 g olivového oleje vhodného na vaření Minerva Classic

- 1 šťastné vejce

- 280 g mléka

- 170 g hladké mouky

- 160 g celozrnné pšeničné mouky

- 180 g třtinového cukru (můžete nahradit 120 g medu)

- 2 lžičky prášku do pečiva

- ½ lžičky sody na pečení

- ½ lžičky soli

- (kůra z jednoho bio citrónu)

- 120 g vlašských restovaných ořechů

- 500 – 600 g jahod

- 110 g tvarohu (vhodná je také lučina nebo tvrdší tvaroh)

- řecký jogurt na servírování

- vanilkový cukr na pocukrování

A jak na to krok po kroku?

Předehřejte troubu na 175 °C a připravte si velkou obdélníkovou keramickou zapékací nádobu. Také můžete zapékat a potom hned servírovat v úměrném množství zapékacích jednoporcových misek, tzv. kokotek nebo remekinek (množství vyjde přibližně na 8 – 10 větších remekinek)

Jahody omyjte a nechte okapat. Pokud jsou větší, rozkrojte je na polovinu. Rozpusťte všechno máslo tak, aby bylo tekuté a smíchejte ho s olivovým olejem. Tuto směs vylijte do zapékací nádoby. 

Ve střední míse smíchejte vejce, mléko, obě mouky, cukr, prášek do pečiva, sodu, sůl, případně kůru z citrónu. Vznikne vám tak velmi řídké těsto, které vylejete do zapékací nádoby (kde máte již připravený tuk) a nechte ho roztéct po celé ploše. Na toto těsto rovnoměrně nasypejte všechny jahody, dále nadrobte nebo pomocí lžičky rovnoměrně rozdělte všechen tvaroh. Nakonec pak vršek posypte orestovanými ořechy.

Vložte do předehřáté trouby a pečte dozlatova, přibližně 45 minut. Okraje by měly být pěkně zlaté a křupavé, těsto místy krémové.

Snimek_obrazovky_2015-07-20_v_11.46.27


sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama