Reklama

JOY TIPS: V hlavní roli jídlo na tisíc způsobů

Joo, tohle téma by nám šlo!
10073

Valentina, šéfredaktorka

V současné JOY, která je právě na stáncích, najdete rozhovor s mladým talentovaným kuchařem Martinem Škodou, který ve svých 22 letech vydal už svou druhou kuchařku. Já jsem z ní nadšená. Líbí se mi recepty, příběhy, které je doprovázejí, rozčlenění na kapitoly i grafické pojetí celé knížky. Martin měl odjakživa blízko k hudbě, ve své první kuchařce, která mu vyšla, když mu byla pouhých 17 roků, dokonce k jednotlivým receptům doporučoval konkretní písničky k poslechu. V druhé knížce už sice nejsou, ale zase vytvořil ve spolupráci s Jiřím Burianem opravdu ojedinělé video. To v sobě spojuje hudbu a vaření. Víc ho popisovat nebudu, musíte si ho pustit sami. Já takovým neotřelým nápadům fandím!

 

Škoda nevařit 2 / Škoda vs. Burian

Bára, beauty redaktorka

Tenhle můj tip není sice žádná novinka, zato je to vyzkoušená jistota. Dá se říct, že mám opravdu hodně mlsný jazýček a hned tak něco moje chuťové pohárky neuspokojí. V italské restauraci San Carlo v Dittrichově ulici na Praze 2 je to ale úplně jiná písnička. Ať už sáhnete po italských těstovinách nebo jiné specialitě z jejich nabídky, nešlápnete vedle. Já bych vám ale doporučila vsadit na neapolskou pizzu. Tajemství jejího úspěchu tkví nejen v super čerstvých a kvalitních surovinách a pořádně rozpálené peci, ale hlavně v receptu, který se v rodině zdejšího šéfkuchaře dědí z generace na generaci už víc než sto let. Vláčné těsto, bohatá náplň a křupavá kůrčička vás už na první pohled utvrdí v tom, že jste neudělali chybu. Takže hoďte všechny výčitky za hlavu, protože jak se říká: “Když do pekla, tak na pořádným koni!”.

 

Tereza, on-line editor

Pozvěte mě na jídlo a jsem vaše. Možná bych neměla, ale jakmile přede mě položí kdokoliv talíř plný dobře vypadajících lahůdek, dokážu je kouzlem všechny sníst asi tak do 10 minut. Degustační večery? No jasně, klidně i celé noci. Prostě jídlo. Jídlo ve velkém! A když o tom tak mluvím, jídlo bude ve velkém i 8. 4. na pražské Náplavce, kde rozhodně nesmím chybět. Festival Náplavka Street food letos představí kuchaře z Malajsie, Thajska, Indie, Libanonu, USA... No, já slyším taco, hot dog, chacapuri a bún cha a vím, že tam budu hned od začátku od 10.00 a 50Kč za vstup mě mrzet rozhodně nebude! A co budete příští sobotu dělat vy?

Karolína, on-line redaktorka

Jídlo je jedna z mých největších radostí - dokáže mi zvednout náladu, zahnat chmury, potěšit oko nebo zařídit, aby mi po party nebylo zle. Čas od času mám chuť na mini porce z rukou slavných šéfkuchařů, jindy se mi sbíhají sliny na cheeseburger od Mekáče a někdy taky vyrazím ke svému bráchovi a doufám, že se u nich najdou nějaké zbytky. Jeho žena je totiž kouzelnice, která všechny recepty poctivě sepisuje na food blog Kublanka. Takže pokud chcete mít během vteřiny hlad nebo třeba najít inspiraci na sobotní oběd, tak neváhejte a navštivte mého bráchu se ženou i vy - kublanka.cz.

Týna, fitness redaktorka

Když nám do redakce dorazil sladký balíček s mini tyčinkami jako Twix, Milkyway, Bounty atd., měli jsme velkou radost. A nutno podotknout, že jsme s ním zatočili rychle – všechny sladkosti už jsou pryč, na koledníky se bohužel neostalo. Ale přesně pro tyhle účely bylo tohle speciální balení ve tvaru vejce vytvořeno, takže jestli se chystáte na Velikonoce a nechce se vám péct a barvit vajíčka, těmihle osvědčenými sladkostmi Celebrations určitě uděláte radost. A nebo si je prostě snězte sami, to doporučuju já. :) Koupíte v supermarketech za 189 Kč. 

Mája, fashion redaktorka

Nejsou tomu ani dva měsíce, co jsme s manželem objevili absolutně dokonalý sushi fastfood. Jinak se to pojmenovat nedá, je to totiž malá rohová prodejna, kde před vámi připraví vaší objednávku, zabalí ji a vy můžete vyrazit na piknik do Stromovky, která je vzdálená 5 minut chůze. Sednout si na oběd nebo večeři přímo v podniku si nemůžete, ale řeknu vám, tak dobře nakombinované rolky jsem už hoooodně dlouho neměla. Takže kdo miluje sushi jako my, určitě zajděte do Sušírny, jen pozor večer tam může být pěkně narváno a fronta může stát až ven. www.susirna.com

 

sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama