Reklama

#befit: Tipy na originální zdravé mlsání

Kapustové chipsy s kešu nebo zdravé hranolky a chutná pomazánka?
Reklama
9843

Sedíte večer u televize a nechcete jíst smažené chipsy ani popcorn, ale máte neovladatelnou chuť na něco dobrého? Tak to jste na správném místě. Máme pro vás tipy jak mlsat zcela bez výčitek!

Zeleninové chipsy a kešu-lilková pomazánka

Ingredience

100 g kešu

1 lilek

2 lžíce citronové šťávy

2 lžíce sezamové pasty tahini

2 lžíce olivového oleje

sůl podle chuti

Postup

Kešu ořechy dopředu namočte alespoň na 2 hodiny. Lilek několikrát propíchejte vidličkou a dejte péct na 40 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Po vyjmutí nechte trochu zchladnout a oloupejte, slupku vyhoďte. Kešu propláchněte a vsypte do mixéru, přidejte oloupaný lilek, citronovou šťávu, tahini a olivový olej. Rozmixujte do hladkého krému a osolte podle chuti. Můžete podávat ihned vlažné, nebo dát vychladit do lednice. Servírujte se špalíčky nakrájené zeleniny.

Kapustové chipsy s kešu

Ingredience

1 malá kapusta

100 g kešu

100 ml vody

2 lžíce citronové šťávy

3 lžíce lahůdkového droždí

1 lžička soli

Postup

Kešu ořechy namočte na 2 hodiny. Jednotlivé listy kapusty opláchněte a osušte. Odřízněte tuhý stonek a zbytek nakrájejte na kousky o velikosti přibližně 4×4 cm. 3.

Připravte si marinádu: namočené, propláchnuté a okapané kešu ořechy rozmixujte a postupně přilévejte vodu, abyste docílili krémové konzistence. Vmíchejte lahůdkové droždí, citronovou šťávu a sůl. Kapustu a kešu krém vložte do mísy a důkladně promíchejte, každý kousek musí být obalený. Kapustu rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte cca 35 minut na 150 °C, dokud chipsy nejsou krásně suché a křupavé. V průběhu pečení je jednou obraťte. Pokud některé chipsy zůstanou měkké, nechte je chvíli ve vypnuté troubě. 

 

Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama