Reklama

Breakfast time: 4 důvody, proč nikdy nevynechat snídani

Snídáte až v práci za pochodu nebo nejíte po ránu vůbec?
12169

Možná byste měli. Žijeme a jíme ve spěchu, a to se na nás negativně projevuje. Obalujeme se tukem tak vydatně, že každá šestá Češka a každý pátý Čech je obézní. Zařaďte klidnou snídani. Je to jeden z kroků, jak nastartovat metabolismus a začít den pozitivní náladou. Možná přitom shodíte i pár kil.

Dobrá snídaně zvedne náladu 

Tělo spotřebovává energii i během spánku, proto je důležité ji po probuzení zase doplnit. „Snídaně znamená pro každého něco jiného, důležité je, aby byla nutričně hodnotná a výživná. Stejnou váhu má i to, zda si ji užíváte. Vezměte si třeba svou oblíbenou misku nebo talířek a připravte si něco, co bude nejen zdravé, ale bude vám to i skutečně chutnat. Dobré jídlo vždy zvedne náladu,“ radí Martina Dvořáková, dietní koučka KetoDiet.

Snídaně pomáhá nastartovat metabolismus 

S chutnou a zdravou snídaní si také snáze udržíte svou stabilní váhu, protože nebudete po zbytek dne zajídat chybějící energii. Čím dříve se najíte, tím rychleji začne tělo spalovat i uložené tuky. „Mnohé studie také dokazují, že člověk, který ráno jí, má daleko lepší náladu, protože začal den něčím, co má každý rád. Dobrým jídlem. Snídani proto v žádném případě nevynechávejte. Jestli nejste zvyklí, začněte postupně a žaludek si brzy zvykne,“ doporučuje Martina Dvořáková.

Nestíháte ráno? Připravte si snídani už večer 

Snídani si můžete nachystat už večer na talířek, čaj do termosky a ušetřit si tak ranní stres s přípravou. Ráno dělá den, proto se neodbuďte půlkou chleba snězenou za chůze, ale v klidu si sedněte, pusťte si třeba příjemnou hudbu a dopřejte si svou ranní dobrotu, a to včetně tekutin. Na černý čaj a kávu ale raději zapomeňte, jsou těžší do žaludku a mají močopudné účinky. Po noci chceme tělo spíše hydratovat, proto jsou vhodné bylinkové a zelené čaje nebo lehce mineralizovaná voda.

Proč nesnídat v práci? 

Řada lidí ale raději snídá až v práci, což přináší řadu rizik. „V zaměstnání se soustředíme na aktuální pracovní situace, odpovídáme kolegům na dotazy. Nachystaná snídaně tak zůstává často nedotčená na stole. Právě proto je lepší jíst doma, kde máme na jídlo pravděpodobně větší klid,“ upozorňuje Martina Dvořáková. Doplňuje, že jestli z nějakého důvodu jíte v ráno práci, jezte mimo místnost, kde pracujete.

Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama