Reklama

Food tips: Podzimní recepty z dýně, které si zamilujete

Na sladko i na slano - mňam!
Reklama
9280

Dýňové hranolky

Milujete hranolky, ale ty výčitky po nich, za ty to snad ani nestojí. Podzim nám přináší ideální zdravou alternativu v podobě hranolek z dýně.

Ingredience

  • dýně Hokaido
  • olivový olej
  • čerstvé bylinky nebo koření

Postup: Předehřejeme si troubu na 190 °C. Než se nám nahřeje, tak vydlabeme dýni a i se slupkou ji nakrájíme na hranolky. Položíme na pekáč s pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posypeme bylinkami nebo kořením. A pečeme 30 minut. Skvěle chutnají například s avokádovým dipem.

Dýňové muffiny s Nutellou

Kombinace dýně, muffinů a nutelly? To jednoduše nemůže dopadnout špatně!

Rozpůlíme si 2 dýně, vydlabeme a dáme je na plech. Podlijeme vodou a dáme péct na hodinu ve 180 °. Až se dýně upečou vydlabeme vnitřek a rozmixujeme ho tyčovým mixérem do hladka, aby vzniklo dýňové pyré. 

Další ingredience:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 245 g dýňového pyré
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g hnědého třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 30 ml oleje
  • 30 ml mléka
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 12 lžiček nutelly

Postup:

Troubu předehřejeme na 250 °C a muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky. Smícháme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl, promícháme a odložíme stranou. V míse vedle umícháme vejce s cukrem, přidáme dýňové pyré, mléko, olej a vanilkový extrakt a důkladně promícháme. Vmícháme suché suroviny a také promícháme. Těstem vyplníme košíčky a navrch dáme nutellu. Pečeme 5 - 6 minut na 250 °C, potom teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 10 - 15 minut.  

Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama