Reklama

Zdravé vánoční cukroví: Upečte si lahodné marokánky s karobem

Mňam!
Reklama
9653

I Vánoce se dají zvládnout bez výčitek. Řekněme si to na rovinu - novoroční předsevzetí "Budu chodit do fotka každý den" nám vždy vydrží týden, maximálně měsíc. Takže proč rovnou nepředejít situaci, kdy si takové šílené cíle budeme klást? V dnešní době existuje spousta receptů na cukroví, které můžete mlsat bez výčitek a jedním z nich jsou právě výborné karobové marokánky. Jak na ně?

Ingredience:

40 g dýňových semínek
40 g rozinek
40 g brusinek
20 g lněného semínka
40 g strouhaného kokosu
40 g sušených meruněk
30 g karobových bonbonů bez cukru
250 ml sójového nápoje natural
30 g kukuřičné hladké mouky
20 g pšeničné celozrnné mouky jemně mleté
50 g ovocného cukru
40 g tuku Provamel

Postup:

Sušené meruňky nakrájejte na malé kousky, přidejte rozinky, brusinky, lněné a dýňové semínko a kokos, promíchejte. Do sójového nápoje nasypte obě mouky, cukr a rozmíchejte. Přidejte tuk, za stálého míchání zahřívejte a nechte přejít varem do zhoustnutí. Odstavte, nasypte semínka a sušené ovoce, zamíchejte. Lžičkou tvořte placičky a položte je na plech vyložený pečicím papírem, mokrou rukou tvarujte. Pečte 10 minut na 170 °C do zhnědnutí. Karobové bonbony rozpusťte ve vodní lázni a marokánky karobem z jedné strany potřete. Nechte ztuhnout.

 

Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama