Reklama

Recept: Zdravé obědy, se kterými můžete odstartovat novoroční detox

Pomožte tělu po svátcích!
Reklama
9716

Svátky skončily a my chceme začít cvičit a jíst zdravě. Jen se nedělějte! Určitě vás tohle šílenství polapilo taky! No a abychom vás v tom nenechali, máme pro nás všechny tipy na chutné obědy, které potěší jak naší linii, tak naše chuťové buňky. S pohankovým a quinoovým salátem na výčitky z vánočních hodů i silvestrovských party prostě hodláme zapomenout. Jdete do toho s námi? 

Pohankový salát s pečenou zeleninou a rukolou

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 100 g cherry rajčat
  • 1 žlutá kapie
  • 1 červená kapie
  • 1 hrst rukoly
  • 1 lžička provensálského koření

Postup

Pohanku důkladně propláchněte a uvařte dle návodu. Papriky, lilek a cuketu nakrájejte na rovnoměrné kousky, přelije kokosovým olejem, posypte provensálským kořením a vše důkladně promíchejte. Pečte v rozehřáté troubě na 170 °C dopoloměkka. Jakmile upečená zelenina zchladne, přimíchejte ji do pohanky spolu s nakrájenými rajčaty a osolte. Nakonec přidejte nasekanou rukolu a důkladně promíchejte. Pohanka zahřívá, salát se výborně hodí do chladnějších dnů. 

Svěží quinoový salát s limetkou

Ingredience

  • 250 g cherry rajčat
  • 1 ks červené cibule
  • 1 hrst máty
  • 2 ks limetky

Postup

Uvařenou quinou smíchejte s přepůlenými rajčátky, najemno nakrájenou červenou cibulí, posekanou mátou a olivovým olejem. Dochuťte limetkovou šťávou, případně dosolte a salát podávejte vychlazený. Quinou připravte dle návodu. Po uvaření se quinoa vyznačuje příjemně lehkou, nadýchanou strukturou a jemnou, lehce oříškovou chutí.     

Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama