
Pokud jste na tom stejně, vyzkoušejte tenhle dokonalý recept! Doporučujeme se do muffinů pustit ihned, dokud jsou vláčné a čokoláda uvnitř je tekutá...
Ingerdience:
275g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
40g strouhaného kokosu
175g hnědého třtinového cukru
25g kakaa holandského typu
2 vejce
2 lžičky vanilkového extraktu
125ml kokosového mléka
125ml rostlinného oleje
500g banánů, rozmačkaných
200g hořké čokolády, nasekané
moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:
Troubu předehřejte na 180°C. Do mísy dejte mouku, kypřicí prášek, kokos, cukr, kakao a promíchejte. Přidejte vejce, vanilkový extrakt, kokosové mléko, olej, banán a nasekanou čokoládu. Zlehka promíchejte, jen aby se směs spojila. Rozdělte do 12 muffinových formiček, vymazaných nebo vyložených papírovými košíčky. Pečte 25 minut a proveďte test špejlí. Nechte pár minut chladnout ve formičkách a poté přendejte na mřížku a nechte vychladnout, pocukrujte a ihned podávejte. Dobrou chuť!