Reklama

Lyžovačka last minute: Kde vás čeká nejkrásnější rozloučení s letošní zimní sezónou?

Jarní počasí už nám sice klepe na vrátka, to ale neznamená, že se ještě naposledy nemůžete sklouznout ze svahu!
12166

Pokud ještě nejste připraveni dát letos sjezdovkám sbohem, víme, kam vyrazit, abyste si rozloučení se zimní sezónou jaksepatří užili. Zajeďte si do italských Dolomit – do Jižního Tyrolska!

Co vás tu čeká: 1120 km perfektně upravených sjezdovek, které jsou vhodné jak pro úplné začátečníky, tak pro zkušené lyžaře, a až 450 vleků, které se skládají především ze 6místných a 8místných sedačkových lanovek nebo vajíček. Protože tu sluníčko svítí až 300 dní v roce, těšte se na ideální lyžařské podmínky – teploty pár stupňů nad nulou a k tomu samozřejmě azuro. A protože sněhová děla tu na sjezdovkách pracují přes noc na plno a rolby ráno terén upravují na dokonalý manšestr, nemusíte se bát nedostatku sněhu ani teď na jaře.

Cena ski pasu na osobu: 1 den – 55 Euro; 2 dny – 107 Euro, 3 dny – 155 Euro (oblast Dolomiti Superski)

Jak je to tu s jídlem: Věřte nám, lepší už to být ani nemůže. Italové jsou vyhlášení gurmáni a na horách to platí dvojnásob. Na téměř každé horské chatě si tu můžete dát provoněnou pizzu z pece, delikátní lasagne nebo domácí italské těstoviny a jako dezert samozřejmě tiramisu nebo jablečný štrůdl s vanilkovou omáčkou. Místní specialitou je ladinská kuchyně, do které patří plněné ravioli nebo knedlíčky. Ladinské speciality zaručeně poznáte podle pořádné porce másla a parmezánu. Žádná dieta to sice není, ale na tu budete mít do léta ještě dost času. Před obědem si nezapomeňte objednat skleničku prosecca a k obědu vyhlášené místní víno, nebo alespoň Aperol Spritz.

Naše tipy, kde se dobře najíst a napít na sjezdovce: V oblasti Kronplatzu ze určitě zastavte v Obereggen hutte, vyhlášené horské chatě plné domácích dobrot uvařených z lokálních surovin. Ve Val Gardeně zase nesmíte minout horskou restauraci Rifugio Emilio Comici. Ve výšce 2000 metrů nad mořem vás tu čekají nejen úžasné výhledy a uvolněná atmosféra, ale hlavně jídla plná čerstvých ryb a mořských plodů. V Alta Badii počítejte se zastávkou na oběd na Biochu, kde na vás dostanou kromě skvělých vín i neuvěřitelně dobré domácí dezerty. Den plný sluníčka a lyžování pak doporučujeme zakončit v klubu Moritzino, který stojí přímo u lanovky a je proslulý chytlavou hudbou a roztančenou atmosférou. Nejlepší après-ski v celé Alta Badii!

Ubytování: Na Tyrolsku je skvělé, že tu seženete opravdu krásné a vkusné ubytování. Ve tříhvězdičkových apartmánech sežene spaní kolem 80 Euro za osobu na noc, včetně snídaně. Součástí ubytování v Tyrolsku většinou bývá i spa, tedy vířivka, pára a finská sauna s odpočívárnou. To je relax podle našeho gusta!

Co si nenechat ujít: Pokud se řadíte mezi pokročilejší lyžaře, určitě se zaměřte na proslulý okruh Sella Ronda, který můžete jet hned dvěma směry – po zelené, nebo oranžové trase. My doporučujeme raději tu oranžovou – nejen proto, že má stejnou barvu jako Aperol, ale je na ní i méně lanovkových přestupů a delší sjezdy. Jen si hlídejte sníh, aby nebyl příliš těžký, na trase se pak dělají boule. Nejlépe tedy vyjeďte hned ráno a na oběd se zastavte na některém z úžasných horských hot spotů, které na trase potkáte.

Extra tip: Poslední víkend sezóny (letos vychází na 6. a 7. dubna) se v lyžařském ráji Dolomiti Superski můžete těšit na vintage ski párty. Na svah tu místní vyráží zásadně v pestrobarevném retro oblečení a samozřejmě nechybí ani aperitivy na sjezdovkách a roztančená après-ski hudba. Tomu se říká dolce vita na lyžích!

Reklama
Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama