Reklama

Coffee, please! 3 recepty na osvěžující kávové drinky

Zkuste zaexperimentovat a připravte si dokonalé letní osvěžení v pohodlí vašeho domova!
Reklama
13146

Ledové kokosové frappé

Skvělá alternativa ke klasickému frappé. Kokosové mléko kávu nejen skvěle ochutí, ale dodá jí i tu správnou letní atmosféru.

Ingredience:

· 2 šálky vychlazeného espressa z kávovaru EVIDENCE ONE

· 150 ml kokosového mléka

· 10 kostek ledu

· 1 lžička třtinového cukru

· Čokoládové hoblinky

Postup:

V mixéru rozmixujte vychlazené espresso, kostky ledu, kokosové mléko a lžičku cukru. Vyšlehanou kávovou směs přelijte do sklenic a dozdobte čokoládovými hoblinkami.

TIP: Pro zajímavé zdobení namočte hrdlo sklenice v čokoládě a následně ho posypte kokosem.

Ledové karamelové macchiato

Karamel a káva, to je prostě nerozlučná dvojka! Připravte tuto lahůdku sobě i svým přátelům. Uvidíte, že zabodujete.

Ingredience:

· 2 šálky vychlazeného espressa z kávovaru EVIDENCE ONE

· 150 ml mléka

· Kostky ledu

· Vanilkový sirup

· Karamelový topping

Postup:

Do větší sklenice nejdříve nalijte trošku vanilkového sirupu. Přilijte espresso, poté přidejte kostky ledu a mléko. Nakonec ozdobte karamelovým topinggem.

Cappuccino Freddo

Pokud neholdujete sladkým ledovým nápojům se zmrzlinou či různými sirupy, a naopak si rádi vychutnáte výraznou kávovou chuť doplněnou jemnou mléčnou pěnou, je pro vás Cappuccino Freddo tou pravou volbou.

Ingredience:

· Vychlazené dvojité espresso z kávovaru EVIDENCE ONE

· Pár kostek ledu

· 200 ml plnotučného nebo ovesného mléka

· Cukr, šlehačka (volitelné)

Postup:

V shakeru důkladně protřepejte espresso s ledem a vzniklou směs přelijte do sklenice. V mixéru nebo shakeru vyšlehejte mléko do husté pěny. Pěnu pomalu přelijte k espressu tak, aby vrstvy zůstaly oddělené.

TIP: U sladké varianty cukr nejdříve smíchejte s espressem, až poté přidejte led.

Foto: PR - archiv Groupe SEB

Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama