Reklama

Dokonalé osvěžení pro horké letní dny: Borůvkovo-levandulový sirup

Teploty stoupají a pravidelná hydratace je zákad!
13109

Co ale dělat, když vám nechutná obyčejná voda? Vylepšete si ji! Vyrobte si svůj vlastní, domácí sirup. Je to easy a bude vám chutnat mnohem víc než ten, který si koupíte v obchodě.

Co na jeho přípravu budete potřebovat?

  • 0,5 l borůvek
  • 300 g Třtinového želírovacího cukru Labeta
  • 0,5 lžičky Kyseliny citrónové
  • pár stonků levandule
  • půlka citrónu
  • případně voda na doředění

Postup přípravy:

Den předem prosypeme borůvky želírovacím cukrem a pořádně rozmačkáme, aby pustily šťávu. V tuto chvíli rovnou přidáme kyselinu citronovou a vše, čím chceme sirup dochutit a necháme přes noc odležet v chladu. Želírovací cukr zajistí, že sirup z něj bude krásně hustý. Druhý den směs pořádně přecedíme, doředíme vodou dle svých preferencí a chuti, svaříme a plníme do sterilizovaných lahviček. Hrdla i víčka otřeme alkoholem, uzavřeme, a obrátíme dnem vzhůru až do vychladnutí. Tímto univerzálním receptem lze zužitkovat téměř jakékoli ovoce. Větší kusy jen místo
rozmačkání nadrtíme tyčovým mixérem.

Pak už stačí jen cool sklenice, dostatek ledu, voda, sirup a na zdraví!

 

Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama