Reklama

Hříšně dobré: Bezlepkové vánoční perníčky

Ani vánoční pečení nemusí nutně znamenat katastrofu pro vaši postavu...
12675

Stačí se zaměřit na suroviny, které při pečení použijete. A samozřejmě není na škodu si hlídat i množství cukroví, které při sledování pohádek zkonzumujete...

Co budete na pečení této zdravější verze perníčků potřebovat?

  • Perník bez lepku značky Labeta
  • 1/2 lžičky perníkového koření
  • 20 g medu
  • 2 vejce
  • 40 g rozpuštěného másla

Postup přípravy:

Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme minimálně 2 hodiny odpočinout v lednici. Nejlépe však uděláme, když těsto necháme uležet v ledničce přes noc. Z odleželého těsta vyválíme silnější plát (cca 5 mm silný) a vykrajujeme různé tvary. Klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme na 180 °C asi 8-10 minut podle velikosti tvarů a tloušťky těsta. Ihned po upečení potíráme žloutkem rozšlehaným v trošce vody. Po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou.

Joy tip: Doporučujeme perníčky upéct a schovat je někde, kde na ně pokud možno nedohlédnete a nebude vás tak lákat jejich konzumace. Jsou totiž neskutečně dobré!

Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama