Reklama

Jak na dokonalá švestková povidla? Poradíme vám!

Poctivá domácí povidla se zkrátka neztratí...
12579

Jak na jejich přípravu?

Na tři kila ovoce si připravte přibližně kilo cukru krystal. Jestliže máte kyselejší plody, nebojte se přisladit i více. Vypeckované ovoce ve velkém hrnci rozvařte na kaši, směs by měla celou dobu probublávat.

Po hodině vaření snižte teplotu a společně s cukrem vařte další dvě hodiny. V této fázi je důležité pravidelně míchat, švestky mají tendenci se připalovat. Dávejte pozor také na prskající povidla, která vás mohou nepříjemně popálit.

Když má směs správnou konzistenci, neteče, ale dá se roztírat, ještě horkou ji nalijte do skleniček, které po zavíčkování otočte dnem vzhůru. Takto se povidla sama zakonzervují a není třeba je zavařovat.

Doma připravené povidla určitě během dlouhé zimy oceníte. Ať už do koláčů, na dozdobení ranního jogurtu nebo třeba jako luxusní náplň do palačinek!

A co si budeme povídat... Domácí je zkrátka domácí. Není to tak?

Přečtěte si také: Be fit: Recept na božské bezlepkové kokosky

Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama