Reklama

Jak na pravé sicilské cannoli? Máme jednoduchý recept

Cannoli je typický italský dezert ve tvaru trubiček, jehož kolébkou je Sicílie, proto bývají často označovány také jako cannoli siciliani.
Reklama
13273

Tradičně se toto pečivo plní sýrem ricotta a připravovat jej lze na různé způsoby – kraje se zdobí drcenými pistáciemi či ořechy, čokoládou, koktejlovými třešněmi, kandovaným ovocem či strouhanou citrusovou kůrou.

Sladké domácí cannoli plněné smetanou ze sýra ricotta a pistáciemi

Co budete potřebovat:

Trubičky cannoli La Formaggeria Gran Moravia

1 balení ricotty

lžíce medu

moučkový cukr na posypání

sekané pistácie

hoblinky čokolády

Jak na to?

Smíchejte ricottu s medem a utřete do hladka. Směs dejte do cukrářského sáčku, kterým trubičky cannoli naplníte. Konce ozdobte sekanými pistáciemi, hoblinkami čokolády, lze přidat i kandované ovoce či sekané ořechy. Posypte cukrem moučkou.

S tímhle dezertem okouzlíte každou návštěvu! Dobrou chuť!

Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama