Reklama

Jedlý dárek | Meruňkovo-malinový dvojbarevný džem

Zní to snadně, co říkáte?
12426

Suroviny

- 400 g malin

- 400 g meruněk

- 1 balení Ovocného pektinu Labeta

- cca 1 kg cukru

- 0,5 lžičky kyseliny citronové

 

Postup

1. Každé ovoce zvlášť rozmačkáme, promícháme s polovinou cukru a pektinem a necháme pustit šťávu.

2. Džem je třeba uvařit odděleně, proto veškeré suroviny rozdělíme na půl.

3. Ovoce s cukrem přivedeme k varu, přidáme kyselinu citronovou, a necháme pár minut probublat. Sbíráme případnou pěnu, a nezapomeneme ochutnávat a doslazovat či dokyselovat podle naší chuti.

4. Do sterilizovaných skleniček plníme nejprve malinový džem do poloviny sklenky a necháme ji ztuhnout. Mezitím si stejným způsobem uvaříme meruňkovou část. Tu opatrně nalijeme na již vychladlé maliny a zavíčkujeme.

5. Víčka i hrdla skleniček jsme předtím otřeli alkoholem. Tuto marmeládu je dobré sterilovat v zavařovacím hrnci, či ve vodě v kastrolu na sporáku alespoň po dobu 10 minut.

Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama