Reklama

Letní ovesná kaše 3x jinak | Naservírujte si snídani plnou barev

Také si s příchodem prosluněných dní libujete ve všem, co hýří barvami? Oživte i svou kuchyň a vyhrajte si s přípravou pestrobarevné snídaně v podobě ovesné kaše.
Reklama
13052

Kombinací ovoce a ovesných vloček navíc získáte komplexní dávku plnou energie, antioxidantů a vitamínů.

Bircher müsli alias Kaše přes noc podle autorky blogu Mycookingdiary.cz

Ingredience:

· 100 g jemných ovesných vloček Emco

· 200 ml mléka

· 100 ml čerstvé pomerančové šťávy

· 2 lžíce javorového sirupu

· 2 lžíce chia semínek

· Šťáva z půlky citrónu

· Citrónová a pomerančová kůra podle chuti

· ½ nastrouhaného jablka i se slupkou

· Javorový sirup na doslazení

· Na ozdobení: maliny, borůvky, physalis, čerstvá máta, granola

Postup:

1. V misce smíchejte vločky s mlékem, čerstvou pomerančovou i citrónovou šťávou, chia semínky a javorovým sirupem. Podle chuti nastrouhejte důkladně omytou pomerančovou/citrónovou kůru.

2. Směs promíchejte a dejte přes noc uležet do lednice.

3. Ráno do kaše přistrouhejte polovinu jablka nahrubo a znovu promíchejte. Je-li směs moc hustá, přidejte ještě mléko.

4. Na závěr ozdobte ovocem, granolou, nasekanou mátou a podle chuti doslaďte javorovým sirupem.

Kokosová ovesná kaše plná léta podle autorky blogu Bez výčitek

Ingredience:

· 4-5 lžic jemných ovesných vloček Emco

· 1 lžičku kokosového oleje

· 1 hrnek kokosového mléka

· 2 lžíce strouhaného kokosu

· Med na doslazení

· Na ozdobení: maliny, čerstvý kokos, sedmikrásky, violky

Postup:

1. Na kokosovém oleji nechte v menším nepřilnavém hrnci osmažit vločky se strouhaným kokosem.

2. Přilijte mléko a nechte směs povařit.

TIP: Pokud je kaše moc hustá, přidejte mléko, pokud je naopak moc tekutá, přisypte víc vloček.

3. Dochuťte malinami, čerstvým kokosem a dozdobte jedlými sedmikráskami a violkami.

Ananasová ovesná kaše à la Piňacoláda podle autorky blogu Kitchenstory.cz

Ingredience:

· 60 g jemných ovesných vloček Emco

· 200 ml kokosového mléka

· 1 lžičku medu

· 100 g ananasu

· Na ozdobení: pistácie, ananas, maliny, čerstvá máta

Postup:

1. Čerstvý ananas očistěte a rozmixujte s kokosovým mlékem. Přidejte ovesné vločky a lžičku medu.

2. Celou směs nechte zhruba 5-10 minut povařit.

3. Ozdobte pistáciemi, ananasem, malinami a čerstvou mátou.

Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama