Reklama

Melounové menu: Tip na drink, salát & špízy

Překvapte kamarádky nebo příbuzné skvělým netradičním pohoštěním!
12322

Salát s grilovaným melounem

Suroviny:

½ melounu Bouquet

200 g sýru halloumi

olivový olej

2 limetky

polníček

čerstvá bazalka

opečené toasty

javorový sirup na dochucení

sůl a pepř

Postup:

Meloun nakrájejte na měsíčky, sýr halloumi na menší kousky. Grilujte je potřené olivovým olejem, osolte a opepřete. Na gril přidejte i rozpůlené limetky. Na talíře rozdělte polníček, ogrilované melouny a sýr. Zakapejte šťávou z limetek a olivovým olejem, podávejte s bazalkou a opečenými toasty.

Námořnické melounové špízy

Suroviny:

½ melounu Bouquet

200 g čerstvého kozího sýru

2 hrsti ostružin

čerstvá máta

Postup:

Rozkrojte meloun na dvě půlky, z poloviny melounu krájejte stejně tlusté plátky a z nich pak vykrajujte kolečka stejně velká jako jsou kolečka sýru. Na špejle napichujte střídavě meloun, sýr, ostružinu a lístek máty. Podávejte s kousky čerstvého ovoce.

Long drink s melounem a okurkou

Postup:

1/3 melounu Bouquet

1 okurka

čerstvá máta

1 limetka

gin a tonic

Postup:

Z melounu vykrojte kuličky, rozdělte je do sklenic. Přidejte kostky ledu, na plátky nebo kolečka nakrájené okurky a čerstvou mátu. Zakápněte šťávou z limetky a podle chuti dolejte ginem a tonikem.

Aby byly lahůdky v menu opravdu neodolatelné, sáhněte po melounech Bouquet. Šťavnaté melouny Bouquet uzrály pod horkým španělským sluncem a kromě skvělé sladké chuti a vysokého obsahu vitamínů, minerálů a antioxidantů mají ještě jednu velkou výhodu: nenajdete v nich pecky. Od 60. let 20. století speciálně šlechtěná odrůda melounů má jenom malá měkká zrníčka, která nevadí v žádném jídle či pití.

Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama