Reklama

Milovníci chilli žijí déle: Vyzkoušejte thajskou chilli omáčku Sriracha

Projíst se k delšímu životu? Zn. Ideál!
9900

Objednáváte si burgery bez pálivých papriček a ostrá asijská jídla vám nic neříkájí? Pak je čas na změnu!

Zahraniční vědci totiž v jedné z nejnovějších studií opět potvrdili fakt, že lidé, kteří do svých jídelníčku pravidelně zařazují jídla obsahující chilli, žijí o několik let déle.

A to za o přece stojí, nebo ne?

Thajská chilli omáčka Sriracha

Ingedience:

300 g chilli papriček

2 stoužky česneku

2 lžíce třtinového cukru

1 a půl lžičky jemně mleté mořské soli

2 až 4 lžíce vody

60 ml jablečného octa

Postup:

1. Chilli papričky důkladně omyjte, nožem odstraňte zelené stopky, a nahrubo je překrájete. Chilli papričky dejte spolu s česnekem, solí, cukrem a 2 lžícemi vody do mixéru a vše rozmixujte. Pokud máte papričky méně šťavnaté, můžete přidat 1–2 lžíce vody navíc. Chilli pastu dejte do vyvařené skleněné nádoby, kterou zakryjte potravinářskou fólií a obsah nechte kvasit 3–5 dní na teplém a tmavém místě. Každý den obsah promíchejte a znovu zakryjte potravinářskou fólií.

2. Po 3–5 dnech by se v chilli pastě měly vytvořit bublinky a pasta bude působit nadýchaně. V tomto okamžiku dejte zkvašenou chilli pastu spolu s jablečným octem do mixéru a vše rozmixujte na hladkou pastu, kterou přepasírujte přes kovový cedník.
 
3. Srirachu přendejte do vyvařené skleněné nádoby, můžete ji skladovat několik měsíců v lednici.
 Autoři receptu: kublanka.cz

 

Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama