Reklama

Musíte ochutnat: Mrkvový cupcake podle Lelí

Kdo by nemiloval nadýchané malé dortíky zahalené v malých papírových košíčkách s lahodným krémem navrchu?
Reklama
8180

Cupcakeové vášni propadla i energická LelíLelí’s Cupcakes, která v roce 2012 navštívila s manželem San Francisco a rozhodla se, že kulturu těchto malých dobrot musí dostat i k nám. Její domácí cupcakey jsou hotovými uměleckými kousky. O cupcaky od Lelí, která do nich dává kus svého srdce, je velký zájem, proto se jejich milovnice rozhodla svůj sen posunout o krůček dál a vytvořit mlsounům místo, kam se budou moct vracet. Ať už se staví na cupcake a domácí limonádu s kamarádkou, na oslavu narozenin s dětmi nebo po cestě z práce koupí malý dárek své polovičce, specializovaný obchod s domácími cupcakey jim bude k dispozici.

První ryze cupcakeový obchůdek v Praze by Lelí’s Cupcakes rádi otevřeli již letos v květnu za pomoci svých spokojených strávníků. V současné době se snaží na portálu HitHit zafinancovat potřebnou rekonstrukci, která by slunečné prostory u pražské Náplavky proměnila v cupcakeový ráj. Za příspěvky si mohou lidé vybrat ze zajímavých odměn: nový cupcake, který lze pojmenovat dle libosti a fantazie, cukrářský kurz s Lelí nebo příval dortů na dlouhou dobu dopředu.

A že byste rádi cupcake od Lelí rádi ochutnali? Přinášíme vám recept na lahodný mrkvový recept právě od Lelí.

Suroviny:

- 1 hrnek kvalitního slunečnicového oleje

- 1 hrnek krystalového cukru (ideálně bio třtinový)

- 1 hrnek plnotučného bio mléka

- 2 hrnky prosáté polohrubé mouky

- 2 vejce

- špetka soli

- 3 lžičky kypřícího prášku

- 2 hrnky nahrubo nastrouhané sirové mrkve

 

Krém: 

- 3 bílky z vajec od šťastných slepic 

- 225 g másla 

- 30 g cukru krystal (třtinový bio) 

- 4cl agávového sirupu

  

Postup:

  1. Do formy na cupcakes připravte papírové košíčky. Troubu předehřejte na 175 °C.
  2. Do mísy na těsto přidávejte postupně všechny suroviny, ideální je začít olejem a končit moukou, do které předem zamícháte špetku soli a kypřící prášek.
  3. Těsto řádně promíchejte a naplňte jím košíčky zhruba centimetr pod okraj. Pečte cca 20 - 25 min. na 155 °C.
  4. Cupcakes nechte vychladnout na vzduchu.
  5. Než dortíky vychladnou, připravte si krém. Bílky s cukrem ušleháme nad vodní lázní, až je z nich tuhý sníh, postupně přidáváme změklé a na kousky nakrájené máslo, nakonec přidáme sirup, šleháme zhruba 10-15 minut.
  6. Krém naaranžujeme na cupcakes. Zdobíme cukrovou hmotou ve tvaru mrkvičky.
Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama