Reklama

Musíte ochutnat: Poctivá horká čokoláda s domácí šlehačkou

Pondělí si zaslouží malou odměnu, co myslíte?
12159

Máte špatnou náladu, těžký den nebo máte zkrátka jen chuť na něco hříšně dobrého? Pak vyzkoušejte tento snadný recept na domácí čokoládu se šlehačkou. Slibujeme, že vaše nálada vyletí z bodu mrazu do hvězdných výšin.

Pokud však nechcete hřešit příliš, mléko nahraďte kokosovým či mandlovým a cukr úplně vynechte. Snadné!
 
Ingredience
  • 160 g kvalitní tmavé čokolády min. 60 %
  • 500 ml mléka
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička moučkového cukru
  • kakao nebo skořice na posypání

Příprava

V hrnci se silným dnem za stálého míchání zahřívejte na středním plameni mléko a čokoládu rozlámanou na kousky. Vzniknou směs ohřívejte těsně pod bodem varu a vymíchejte dohladka. Smetanu ušlehejte s moučkovým cukrem, ale ne úplně dotuha. Horkou čokoládu rozlijte do hrnků a ozdobte šlehačkou. Posypte kakaem nebo skořicí a můžete podávat. Na zdraví a dbrou chuť!

Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama