Reklama

Objevte chuť podzimu: Švestkový džem s vlašskými ořechy

Podzim je tu a spolu s ním i sychravé počasí, které na náladě nepřidá...
Reklama
13254

Je ale mnoho způsobů, jak si náladu zlepšit, respektive osladit. Vyzkoušejte si například připravit švestkový džem s vlašskými ořechy!

Budete potřebovat:

1 kg zralých sladkých švestek

100 g vlašských ořechů

1 sáček želírovacího přípravku JamFix 1:1 Labeta

500 g třtinového cukru

Postup přípravy:

Ovoce očistěte, odpeckujte a prolisujte. Případně rozmixujte opatrně tyčovým mixérem a připravte si do hrnce. V misce stranou smíchejte třtinový cukr a želírovací směs JamFix 1:1, která už obsahuje ten správný poměr kyseliny citrónové a ovocného pektinu – a je bez konzervačních a dalších přídatných látek. Směs cukru a JamFixu vsypte do hrnce ke švestkám a za průběžného míchání nechte povařit 3 až 5 minut. Poté znovu můžete tyčovým mixérem rozmixovat do hladka – občas totiž zbydou slupky, které by mohly v závěru kazit dojem hladkého džemu. Ochutnejte a pokud je třeba, lehce doslaďte. Do vřelého vsypte dejte lehce posekané ořechy, promíchejte a nechte už mimo plamen 2 minuty odstát, načež plňte do sterilních sklenic s hermeticky uzavíratelným víčkem a těsnící gumičkou a otočte dnem vzhůru – horký džem roztáhne gumičku a ta tak neprodyšně sklenici obepne. Švestkový džem s ořechy vydrží v dobře zakonzervované sklenici 12 měsíců. Nejlépe jej skladujte na chladném a tmavém místě, ideální teplota je do 18 °C.

Dobrou chuť!

Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama