Reklama

Podzimní inspirace: Božské bezlepkové jablečné koláčky

Kdy jindy si užít recepty z jablek než právě na podzim... Máme pro vás snadný a vynikající recept na bezlepkové koláčky, které si zamilujete!
12605

Jak na ně? Je to snadné!

Ingredience na mandlové bezlepkové těsto: 

60 g mandlové mouky 

100 g jahelné jemné mouky 

½ vejce 

80 g másla 

30 g cukru moučka 

1 ks mandlového cukru  

¼ kypřicího prášku Vitana

Postup:

Do jahelné mouky zamícháme mandlovou mouku, kypřicí prášek a mandlový cukr. Povolené máslo utřeme s cukrem a vejci. Do rozmíchaného másla přidáme sypké suroviny. Těsto zabalíme a necháme jednu hodinu odležet v lednici. Poté těsto rozválíme a vyplníme košíčky. Košíčky naplníme jablky a pečeme na 170 °C po dobu 20–25 minut.

Ingredience na náplň: 

2 větší jablka

200 ml vody

1 ks skořicového cukru

1 ks vanilkového cukru

½ ks (15 g) mandlového pudinku 

Postup: 

Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Připravíme si rendlík, ve kterém povaříme jablka s vodou, skořicovým a vanilkovým cukrem a pudinkem. Pokud budeme mít hodně kyselá jablka, osladíme si je. Připravenou náplní plníme košíčky a máme hotovo!

Dobrou chuť!

 

Přečtěte si také: Fit inspirace: Vyzkoušejte skvělý dýňový hummus

Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama