Reklama

RECEPT: Borůvkovo-limetová domácí zmrzlina

Dobpřejte si chuťově dokonalé osvěžení v podobě domácí zmrzliny!
Reklama
11600

Ingredience

- 2 limetky
- 130 g borůvek
- 140 g krupicového cukru
- 200 ml kokosového krému
- 280 ml smetany ke šlehání
- borůvky a kousek limetky na ozdobu

Postup

1. Kůru z jedné limetky nastrouhejte najemno a z obou limetek vymačkejte šťávu. Vlijte ji do kastrůlku a spolu s cukrem zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Přisypte borůvky a dvě minuty povařte, až začnou slupky praskat.

2. Svařené borůvky vlijte do misky, nejlépe plastové, a přidejte k nim kokosový krém. Smetanu ušlehejte do polotuha a lehce ji vetřete k borůvkové směsi. Misku vložte na hodinu do mrazáku. Směs by měla v téhle fázi promrznout asi tři centimetry od okrajů.

3. Vyjměte z mrazáku a prošlehejte, nejlépe pomocí metly, až bude hmota hladká a krémovitá. Vložte na další hodinu do mrazáku a opět prošlehejte. Potom hmotu vložte do pevné krabice s víkem a nechte vymrazit do pevna. V mrazáku by měla zmrzlina bez problému vydržet zhruba měsíc.

4. Před podáváním ji ponechte půl hodiny při pokojové teplotě.

 

Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama