Reklama

RECEPT | Hrnkový jahodový koláč s bílou čokoládou

Ať už vyrazíte na samosběr nebo pro košík jahod na trh či na zahradu, tuhle dobrotu musíte ochutnat!
Reklama
12372

Jahody jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce. A nejlahodnější jsou v období sklizně, která u nás začíná na konci května. Vyrazte proto pro pár hrnků tohoto nízkokalorického ovoce plného vitamínů a minerálních látek a pusťte se do přípravy jahodového koláče s bílou čokoládou. Až ho budete ochutnávat, můžete si přečíst, jak je toto královské ovoce, známé už ve starověku, zdravé. Věděli jste, že jahody například posilují funkci mozku, zvyšují imunitu, pečují o vlasy, oči nebo kosti a mají protizánětlivé účinky?

Ingredience

- 150 ml bílého jogurtu

- 2 hrnky polohrubé mouky

- ½ hrnku cukru krupice

- ¼ hrnku oleje

- 2 hrnky jahod

- 2 vejce

- 1 prášek do pečiva

- 1 vanilkový cukr

- 100 g bílé čokolády

- máslo na vytření pekáče

- mouka na vysypání pekáče

Postup

1. Dohladka promíchejte jogurt, cukr, vanilkový cukr a vajíčka.

2. Do směsi přidejte mouku, olej a prášek do pečiva a pořádně promíchejte.

3. Přidejte na malé kousky posekanou bílou čokoládu.

4. Těsto vlijte na pekáč vymazaný máslem a vysypaný moukou a naskládejte na něj pokrájené jahody.

5. Pečte v troubě na 180 °C zhruba 35 minut.

Neopouštějte pohodlí a bezpečí svého domova a jednoduše si objednejte nové vydání JOY do poštovní schránky. Objednávejte zde. Poštovné po celé ČR zdarma!

Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama