Reklama

RECEPT | Malinovo ostružinový cheesecake s bonbony

Co by to bylo za jaro bez sladkých dobrot?
Reklama
12902

Ingredience

Na základ:

150 g sušenek (dle vlastních preferencí)

70 g másla

10 g třtinového cukru

Na krém:

200 g ricotty

150 g řeckého plnotučného jogurtu

100 g smetany ke šlehání 33 %

75 g moučkového cukru

1/2 vanilkového lusku

1x bonbony HARIBO Berries

Na ovocné želé:

250 g ovoce (maliny a ostružiny)

30 g cukru

10 g želatiny v plátcích

Postup

1. Nejdříve si připravte základ. Sušenky a cukr rozmixujte na jemnou strouhanku, do které přidejte změklé máslo a promíchejte. Směsí naplňte formičky a prsty stlačte. Formičky dejte na 30 minut do lednice, aby základ pěkně ztuhl.

2. V míse smíchejte ricottu, jogurt, vanilku a větší polovinu cukru a dobře promíchejte nebo našlehejte. Želatinu připravte dle návodu na obalu, přidejte ji do krému a promíchejte. Smetanu a zbylý cukr vyšlehejte do polotuha a taktéž přidejte do krému. Hotový krém navrstvěte na základ ze sušenek až po 1 cm pod okraj formičky. Navrch krému ke krajům naaranžujte bonbony Haribo a lehce stlačte. Přikryjte fólií a dejte do lednice alespoň na dvě hodiny.

3. Nyní si připravte ovocné želé. Želatinu namočte do studené vody. Ovoce s cukrem dejte vařit. Jakmile změkne a pustí šťávu, rozmixujte jej tyčovým mixérem a směs propasírujte, abyste se zbavili zrníček. Poté přidejte želatinu. Vlažné ovocné želé nalijte na krém a opět dejte do lednice ztuhnout. Nakonec ozdobte dle vlastní fantazie.

Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama