Reklama

RECEPT | Ovesná kaše pro jarní detox

Obilné kaše se skvěle hodí pro start do nového dne, a to nejen v případě, kdy jste se rozhodli pro jarní detoxikační kúru!
12972

Chuť nebude fádní, pokud pokrm zajímavě dochutíte. Novinkou je třeba jemně kořeněné ghí se skořicí a vanilkou. Stačí přidat lžičku do kaše – a máte postaráno o vydatné, chutné a zdravé jídlo.

Připravit si ke snídani nebo svačině ovesnou kaši s ovocem, je skvělý nápad. O trochu potřebného zdravého tuku a dochucení se pak postará lžička ghí se skořicí a vanilkou. „Skořici a vanilku náš organismus rozhodně ocení, zvláště ve spojení se správnými tuky, mezi něž přepuštěné máslo rozhodně patří. Tuk je navíc výborným nosičem chuti koření. O skořici je známé, že podporuje trávení, celkově osvěžuje, a hlavně dodá pokrmům jedinečnou chuť a vůni. Příjemné aroma má i vanilka, která je i známým afrodiziakem. Ve spojení těchto dvou koření s ghí tak vzniká dokonalá kombinace chutí a vůní, která navíc prospívá zdraví,“ popisuje Andrea Dostálová ze společnosti České Ghíčko důvody, proč se rozhodli uvést na trh novinku Ghí se skořicí a vanilkou.

Recept na ovesnou kaši se skořicovo-vanilkovým ghí

Suroviny na 2 porce:

1 hrnek ovesných vloček

½ hrnku směsi ořechů

½ hrnku mléka

2 lžíce medu 1 lžíce Ghí se skořicí a vanilkou od Českého Ghíčka

voda na zalití vloček a ořechů

ovoce na ozdobení

 

Postup:

1. Ovesné vločky večer zalijeme vodou, aby byly ponořené, a necháme je přes noc namočené.

2. V další misce namočíme nasekané ořechy (vlašské, lískové, mandle...).

3. Ráno vodu z ořechů slijeme, ořechy přidáme k vločkám a vše zahříváme společně s trochou mléka (může být kravské i rostlinné) na mírném ohni a za stálého míchání asi 5 minut.

4. Na závěr osladíme medem, polijeme Ghí se skořicí a vanilkou a dozdobíme ovocem, které máme k dispozici. Může to být mango, meloun nebo obyčejná jablka.

 

Pro zajímavost Skořice je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů. Má léčivé účinky, vyrábí se z ní silice, tinktury a olej. Podporuje chuť k jídlu, trávení a celkově osvěžuje organismus. Vanilka se v předkolumbovských dobách ve Střední Americe a později v Evropě používala i v oficiálním lékařství jako prostředek proti horečce a jako afrodiziakum. Dnes je nepostradatelná hlavně v potravinářském průmyslu. Stačí si vzpomenout na vanilkovou zmrzlinu nebo pudink!

Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama