Reklama

RECEPT | Podzimní salát s dýní a cizrnou

Ideální lehká večeře po náročném dni...
12648

Suroviny

- dýně Hokkaido

- cizrna v nálevu

- 1 červená cibule

- extra panenský olivový olej

- sýr Tre Corti (seženete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia)

- sůl

- pepř

- rozmarýn

- stroužek česneku

Postup

1. Dýni očistěte a nakrájejte na kostičky.

2. Vložte je do zapékací mísy spolu s trochou olivového oleje, osolte, opepřete a přidejte dvě snítky rozmarýnu.

3. Dejte péct na 180° asi na 20 minut, občas zamíchejte. Poté nechte vychladnout.

4. Na pánvi osmahněte stroužek česneku, přidejte snítku rozmarýnu a předem scezenou cizrnu. Osolte, opepřete a povařte asi 10 minut.

5. Cibuli na krájejte na tenké plátky a rozložte je na talíře.

6. V míse promíchejte kostičky upečené dýně s cizrnou a přidejte k cibuli na talířích. Posypte nahrubo nastrouhaným sýrem Tre Corti a podávejte.

Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama