
Na tomto netradičním salátku si pochutnávají hosté restaurace Ronda Locatelli v hotelu Atlantis The Palm, v Dubaji. Její michelinský šéfkuchař, Giorgio Locatelli, dříve provozoval rodinou restauraci v malé italské vesnici Cornego, jež se zakrátko stala symbolem vášně pro dobré jídlo a tradiční italskou kuchyni. Odtud byl už jen krůček k otevření pobočky v jednom z největších hotelů světa!
Co potřebujeme na jednu porci salátu:
hrst listů baby špenátu
5 čajových lžic semínek granátového jablka
8 plátků uzené ricotty
25 vlašských ořechů
800 ml šťávy z granátového jablka
200 ml olivového oleje
100 g cukru
Příprava:
1. Šťávu z granátových jablek necháme, společně s cukrem, pomalu zredukovat.
2. Po vychlazení metličkou vmícháme olivový olej, sůl a pepř.
3. Roztopíme gril a ve chvíli, kdy zůstanou už jen doutnající uhlíky, vložíme na něj plátky ricotty a ořechy umístěné na grilovacím táce. Pro ozvláštnění můžeme použít jabloňové nebo kaštanové dřevo, které sýru dodá úžasnou vůni.
4. Sýr grilujeme dozlatova, zatímco ořechy zhruba 8 minut. Ještě horké je vložíme do plátěné utěrky a s pomocí tření odstraníme hnědou slupku.
5. Z granátové šťávy, olivového oleje a cukru připravíme zálivku, kterou zlehka pokropíme listy baby špenátu, smíchanými s granátovými semínky. Poklademe plátky ricotty a dozdobíme vlašskými ořechy.
Dobrou chuť!