Reklama

RECEPT | Studená malinová polévka

Pokud v parných dnech příliš neholdujete polévkám, měli byste změnit názor! Tento osvěžující krém je totiž zároveň i dezert plný vitamínů.
12979

K přípravě budete potřebovat:

4 hrnky čerstvých nebo mražených malin

¼ hrnku brusinkového džusu nebo šťávy z bílých hroznů

½ až ¾ hrnku cukru (pokud jsou maliny dost sladké, můžete ubrat)

1 hrnek zakysané smetany

2 lžíce jemně nasekané máty

Postup:

1. Maliny spolu s džusem a cukrem najemno rozmixujte.

2. Směs následně přeceďte, díky čemuž se zbavíte semínek.

3. Připravenou polévku nalijte do mísy. Přidejte smetanu a lehce promíchejte, aby barvy vytvořily krásnou kombinaci.

4. Dejte vychladit. Před podáváním ozdobte ještě několika kapkami husté smetany, lístky máty a malinami či jiným drobným ovocem.

Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama