Reklama

RECEPT | Vločkový štrůdl bez lepku

Mňam!
12562

Ingredience:

Na těsto:

- 2 polévkové lžíce Univerzální směsi bez lepku Labeta

- 2 hrnky vloček (rýžové, jáhlové, pohankové nebo jejich směs)

- 2-3 lžíce tekutého medu

- 2 bílé neochucené jogurty

1/2 hrnku vody

Na náplň:

- 4-5 nastrouhaných jablek

- podle chuti mleté ořechy, skořicový cukr, rozinky

Postup:

1. Vločky smícháme s vodou, přidáme med, jogurt a Univerzální směs bez lepku.

2. Promícháme a na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme polovinu těsta do pruhu 10 cm širokého a 2 cm silného.

3. Na pruh rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme skořicovým cukrem, rozinkami a ořechy.

4. Zbývajícím rozváleným těstem jablka přikryjeme.

5. Pečeme při 200 °C asi 25 minut. Před dopečením rozetřeme rozpuštěným máslem.

Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama