Reklama

Silvestrovský recept: Skvělá pomazánka z červené řepy

Ještě jsme se ani nevzpamatovali z vánočního hodování a je tady Silvestr...
12711

Ne všechno občerstvení ale musí být nutně nezdravé. Vyzkoušejte zdravou verzi pomazánky - vyzkoušejte pomazánku z červené řepy!

Její příprava je snadná ale buďte si jistí, že u vašich hostů dozajista zabodujete. Co budete tedy potřebovat?

Ingredience:

  • 2 malé nebo 1 velká červená řepa
  • 4 stroužky česneku, neoloupané
  • 4 hrnky růžiček květáku, uvařených v páře
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 4 lžíce pasty tahini
  • nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
  • piniové oříšky, černá sezamová semínka a nasekaný koriandr na ozdobení

K PODÁVÁNÍ

  • řapíkatý celer, okurka, mrkev, ředkvička, nakrájené
  • italské tyčinky grissini
  • kukuřičné tortilly, upečené v troubě nebo na pánvi dokřupava

Postup přípravy: 

Troubu předehřejte na 210°C. Řepu společně s česnekem zabalte do alobalu, dejte na plech a pečte 45 minut až 1 hodinu, dokud není řepa měkká. Nechte zchladnout.

2 Vychladlou řepu oloupejte a dejte do nádoby robotu, přidejte k ní pečený česnek, květák, olivový olej, tahini, citronovou šťávu (trošku si nechte na závěrečné ozdobení) a kmín a mixujte dohladka, nebo dokud nedosáhnete požadované konzistence.

3 Misku s pomazánkou ozdobte citronovou kůrou, piniemi, sezamovými semínky a koriandrovými lístky a servírujte se zeleninovými špalíčky, italskými tyčinkami a opečenými tortillami.
 
 
Recept : Apetitonline.cz
Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama