
Ne všechno občerstvení ale musí být nutně nezdravé. Vyzkoušejte zdravou verzi pomazánky - vyzkoušejte pomazánku z červené řepy!
Její příprava je snadná ale buďte si jistí, že u vašich hostů dozajista zabodujete. Co budete tedy potřebovat?
Ingredience:
- 2 malé nebo 1 velká červená řepa
- 4 stroužky česneku, neoloupané
- 4 hrnky růžiček květáku, uvařených v páře
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 4 lžíce pasty tahini
- nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- piniové oříšky, černá sezamová semínka a nasekaný koriandr na ozdobení
K PODÁVÁNÍ
- řapíkatý celer, okurka, mrkev, ředkvička, nakrájené
- italské tyčinky grissini
- kukuřičné tortilly, upečené v troubě nebo na pánvi dokřupava
Postup přípravy:
Troubu předehřejte na 210°C. Řepu společně s česnekem zabalte do alobalu, dejte na plech a pečte 45 minut až 1 hodinu, dokud není řepa měkká. Nechte zchladnout.
2 Vychladlou řepu oloupejte a dejte do nádoby robotu, přidejte k ní pečený česnek, květák, olivový olej, tahini, citronovou šťávu (trošku si nechte na závěrečné ozdobení) a kmín a mixujte dohladka, nebo dokud nedosáhnete požadované konzistence.