Reklama

Skvělý recept: Luxusní burger s trhaným hovězím masem

Pořádně vymazlený burger z těch nejlepších surovin je zrátka sen...
Reklama
13225

A tou nejlepší variantou je, když si ho připravíte v pohodlí vašeho domova a budete tak mít naprostý přehled o tom, co jste do něj dali.

Jak na takovou pochoutku? Není to nic složitého!

Ingredience pro 4 osoby:

· 800 g bio hovězí plece

· 1 zarovnaná lžička soli a pepře

· 1 bio bobkový list

· 1 lžíce bio panenského olivového oleje

· 4 bio housky

· 150g bio bílého zelí

· 1 menší bio mrkev

· 2 lžíce bio majonézy

· 2 lžíce bio zakysané smetany

· lžička bio hořčice

· 4 papričky jalapeňos

Postup přípravy:

Maso vytáhneme z lednice asi 30 minut předem. Očistíme a nakrájíme na kostky velké 4-5 cm. Připravené maso osolíme, opepříme a promícháme s olivovým olejem. Na rozehřáté pánvi pak postupně zprudka dozlatova opečeme. Druhým krokem je dušení. Opečené kousky přidáme do hrnce a zalijeme do dvou třetin horkou vodou a znova osolíme. Pro lepší chuť se doporučuje přidat bobkový list. Posléze nechte 3 hodiny vařit na mírném ohni tak, aby směs pobublávala. Poté maso vytáhneme z vody. Plotnu nevypínejte a šťávu nechte odpařovat a houstnout tak, aby se snížila na pětinu svého původního objemu. Zabere to asi 20 minut. Mezitím si každý kousek masa roztrhneme na dva až tři kousky. Nepoužívejte prudkou sílu, roztrhněte tam, kde to vlákno dovolí. Mělo by být měkké, takže to půjde snadno. Jakmile budete mít hotovou šťávu, smíchejte ji s masem. Nyní nechte směs odpočinout. Doporučuje se až do druhého dne, kdy nastane grilování. Směs musí být připravená nejlépe v pekáči, aby nepropadla roštem. Maso rozložíte a přikryjete pokličkou. Pekáč položte na okraj grilu tak, aby nebyl přímo nad zdrojem tepla. Grilujeme asi 20 minut, maso se přismahne a bude mít krásnou grilovanou vůni. Mezitím si připravte salát. Očistěte a najemno nakrájejte zelí a mrkev. Posléze přidejte bio majonézu, zakysanou smetanu, hořčici a dochuťte solí a pepřem. Při servírování pak nechejte rozkrojené housky pomazané olejem opéct a poté vložte trochu salátu, maso, a nakonec přidejte papričku jalapeňos. Vše zakryjte druhou částí housky.

Dobrou chuť!

Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama