Reklama

Skvělý tip na sobotní snack: Batátové chipsy s česnekem a omáčkou z kečupu a bylinek

A nejen sobotní!
Reklama
12925

Chipsy můžete udělat z brambor klasických i sladkých, takže pokud máte zálusk na něco nového, doporučujeme batáty. Česnek jim dodá potřebný říz a v kombinaci s kečupovou omáčkou s cibulkou a zakysanou smetanou jsou tím pravým mlsáním k domácímu kinu. 

Tip: Zkoušeli jsme batáty péct v troubě i smažit. Pečené jsou měkčí a zdravější, zatímco ty smažené, v kvalitním slunečnicovém oleji, jsou křupavější. 

Ingredience na chipsy: 

2 batáty

1/3 hrnku oleje

2 lžičky bramborového škrobu

1 lžička sušeného česneku Vitana

1 lžička soli 

Ingredience na omáčku: 

5 lžic kečupu Otma ½ šalotky 

1 jarní cibulka 

snítka hladkolisté petržele sůl

pepř

chilli dle chuti 

zakysaná smetana 

Postup přípravy: Batáty oloupete, omyjete a nastrouháte nebo nakrájíte na tenké plátky (budete potřebovat velmi ostrý nůž). V míse rozpustíte v horké vodě škrob a brambory v ní necháte 10 minut máčet. Pak je vyndáte z lázně, pečlivě osušíte, a potřete olejem. Česnek smícháte se lžičkou škrobu (budou křupavé) a solí, brambory směsí posypete. Pečete asi půl hodinky, dokud nebudou zlaté. Zeleninu na omáčku nakrájíte najemno. V misce smícháte všechny ingredience a podáváte s brambůrkami a zakysanou smetanou. Pro fajnšmekry: Brambory můžete posypat tvrdým sýrem, nebo sýr na brambůrkách nechat zapéct.

Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama