Reklama

Sladká inspirace: Horká čokoláda s marshmallows

Tohle sychravé období přímo vybízí k popíjení něčeho tak dokonalého, jako je horká čokoláda!
12661

Jak si ji připravit v pohodlí domova, když nechcete stát dlouhou frontu v kavárně? Je to snadné!

Budete potřebovat:

  • 2 konzervy kokosového mléka (à 400 ml)
  • 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 115 g tmavé čokolády, nasekané
  • 12,5 g kakaa holandského typu
  • strouhaný kokos, kokosové lupínky, šlehačka a malá marshmallows

Postup přípravy:

Troubu rozehřejte na 100 °C. Na mírném plameni v hrnci vhodném do trouby promíchejte kokosové a kondenzované mléko a vanilkový extrakt. Vmíchejte špetku soli, čokoládu a kakao. Přiklopte dobře těsnící poklicí a dejte do vyhřáté trouby na 2 hodiny pomalu péct. Každých 15 minut zamíchejte.

V nepřilnavé pánvi na malém plameni za stálého míchání pražte nasucho 5–6 minut kokos dozlatova. Nechte vychladnout. Před podáváním potřete okraje hrnků něčím lepkavým (medem, polevou) a obalte v praženém kokosu.

Nalijte do hrnků horkou čokoládu, ozdobte šlehačkou, posypte marshmallows a podávejte. Na zdraví!

Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama