Reklama

Připravte si ten nejlepší tatarák s kapary a švestkovými povidly v pohodlí vašeho domova

Milovníci tataráku pozor!
Reklama
12931

Máme pro vás perfektní recept, jak si tuhle pochoutku připravit v pohodlí vašeho domova!

U tatarského bifteku záleží především na kvalitě masa. Můžete si ho nechat namlít přímo u řezníka, což doporučujeme, nebo si ho namelte či „naškrábejte“ doma. Tenhle tatarák je jemný a má dokonale vyváženou chuť. 

Ingredience na 2 porce: 

180 g zadního hovězího

2 žloutky z vajec v bio kvalitě

1 lžíce nadrobno nakrájených kapar

½ šalotky

2 lžíce kečupu Otma

1 lžíce dijonské hořčice

1 lžíce švestkových povidel

čerstvě namletá sůl a pepř dle chuti 

Postup přípravy: 

Maso si připravte do hluboké mísy. Žloutky oddělte od bílků a přidejte je k masu. Kapary a šalotku nasekejte najemno a vše přidejte do mísy. Na to samé místo přijde také kečup, hořčice a povidla. Nakonec masovou směs jemně osolte a opepřete, výsledek můžete ještě dokořenit, proto teď stačí opravdu špetka. Maso se všemi ingrediencemi pořád prohněťte, ideálně rukama, aby se všechno pěkně propojilo. Z masa vytvarujte bochánek, který můžete dozdobit solí, pepřem, kapary, případně bylinkami, které máte doma, a které máte rádi. Tatarák můžete sdílet na jednom talíři. Podávejte s topinkami z chleba nebo toasty. 

Přejeme dobrou chuť!

Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama