Reklama

Tip na skvělý letní oběd: Zamilujte si španělské gazpacho

Určitě už jste se s tímto typem studené polévky setkali...
11654

Pokud ne, rádi vám jej představíme. Gazpacho je studená polévka z čerstvé zeleniny. Její původ najdeme ve Španělsku ale je pravda, že nejrůznější varianty gazpacha dělají snad všechny jižanské národy. Receptů je spousta a každá rodina má "ten svůj". Základem je ale vždy čerstvá a svěží zelenina. Objevte i vy dokonalou chuť gazpacha a připravte si skvělý letní oběd nebo večeři. Jak na to?

Ingredience:

    • 600 g rajčat
    • 2 šalotky, nakrájené nadrobno
    • 2 papriky (libovolné barvy), zbavené jádřinců a nakrájené nadrobno
    • 1 středně velkou salátovou okurku
    • 3 stroužky česneku
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 100 ml suchého červeného vína
    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • sůl, čerstvě mletý pepř a cukr na dochucení
    • pár kapek worcesterské omáčky na dochucení

Postup přípravy:

Rajčata lehce nařízněte do kříže a vložte na 1 až 2 minuty do vařící vody. Potom je vyjměte, oloupejte a pokrájejte na drobno. Do mixéru vložte rajčata, šalotku, papriky i oloupaný česnek a rozmixujte na hrubší hmotu. Okurku oloupejte, nakrájejte nadrobno a spolu se zbylými ingrediencemi ji přidejte k rozmixované zelenině. Znovu mixujte dohladka. Podle chuti dolaďte solí, pepřem a cukrem. Takto připravenou polévku přelijte nejlépe do skleněné mísy nebo džbánu, zakryjte a dejte do ledničky pořádně vychladit. Dobrou chuť!

Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama