Reklama

Trendy a cool recept na grilovací party: Plněné brambory se zeleninovým chutney

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu?
Reklama
13001

Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recept na rychlé a trendy jídlo vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

Plněné brambory se zeleninovým chutney

Jacket potato je super jednoduchý, a přitom cool pokrm. Jde vlastně o plněné brambory, které můžete napěchovat v podstatě jakoukoli směsí, kterou vám zásoby v lednici a fantazie dovolí. Vyzkoušejte třeba brambory s paprikovo-lilkovým chutney.

Ingredience:

4 velké brambory

100 g nastrouhané goudy

čerstvá rukola dle chuti

kečup Otma Gurmán

Ingredience na chutney:

1 lilek

3 malé červené papriky (kapie)

1 červená cibule

3 lžíce pikantního kečupu

2 lžíce olivový olej

sůl

1 lžíce balsamico

Postup přípravy:

Brambory očistíte kartáčkem, neloupete, a celé je dáte vařit do vody, dokud nebudou měkké, tedy cca 20 minut, během nichž si připravíte chutney. Lilek i papriky buď zprudka opečete na grilu nebo v troubě, poté je dáte do sáčku nebo na talíř, který zafreshujeme fólií, aby se zapařily. Poté lilek i papriku oloupete a nakrájíte na malé kostičky. Cibuli nasekáte najemno a osmažíte ji na olivovém oleji. Do zlaté cibulky přidáte lilek, papriku a vše osolíte a promícháte. Nechte minutku pobublávat, nakonec přidejte kečup a balsamico. Uvařené brambory rozkrojte a dejte je na gril. Naplňte je chutney a posypejte sýrem. Nechte je na grilu, dokud se sýr nerozpustí a brambory nechytnou trochu barvy. Nakonec ozdobte rukolou a pokapejte kečupem.

Dobrou chuť!

 

 

Reklama
Reklama
sledujte nás na instagramu
Přihlásit se k odběru newsletteru
* povinná pole
Reklama
Reklama